În weekend, Pavel Durov a fost reținut în Franța. Deținătorul uneia dintre cele mai de succes platforme sociale, Telegram, este acuzat de comiterea mai multor infracțiunii, printre care pornografie infantilă, trafic de droguri şi tranzacţii frauduloase pe platforma sa criptată.

După arestarea lui Pavel Durov, Rusia a început să lanseze acuzații dure către S.U.A. Aliații lui Vladimir Putin consideră că Pavel Durov a fost arestat la cerințele americanilor, pentru ca Joe Biden să poată controla aplicația pe care acesta o deține.

Rusia, acuzații dure către S.U.A, după arestarea lui Pavel Durov

Aplicația fondată și deținută de Pavel Durov este influentă în Rusia. De asemenea, este printre puținele platforme sociale care oferă un conținut nefiltrat despre războiul dintre Ucraina și Rusia.

Citește și: "Ne descurcăm foarte greu". Persoanele cu dizabilități, hotărâte să iasă în stradă după recalcularea pensiilor. Oamenii se plâng că veniturile le-au fost micșorate considerabil

Pavel Durov

[Sursa foto: Instagram- Pavel Durov]

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: A murit „cel mai monstruos culturist din lume”. Sportivul mânca de 7 ori pe zi, peste 16.000 de calorii- antena3.ro

Din acest motiv, Vladimir Putin și aliații săi consideră că aretarea lui Pavel Durov s-a realizat la cerințele administrației americane, care ar avea scopuri ascunse, printre care obținerea unui control asupra Telegram pentru ca Joe Biden să dețină controlul.

"Telegram este una dintre puţinele şi în acelaşi timp cele mai mari platforme de internet asupra căreia Statele Unite nu au nicio influenţă. În ajunul alegerilor prezidenţiale din SUA, este important pentru (preşedintele Joe) Biden să aibă Telegram sub control",   a declarat Viascelav Volodin, preşedintele camerei inferioare a parlamentului rus, potrivit Reuters, citat de observatornews.ro.

Citește și: El este bărbatul care are 100 de copii. Are doar 39 de ani și este unul dintre cei mai bogați oameni din lume

În timp ce Rusia lansează acuzații, președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat că arestarea lui Pavel Durov nu a fost o decizie politică, ci una necesară având în vedere acuzațiile care îi sunt aduse.

Miliardarul Pavel Durov a fost săltat de pe un aeroport din Franța. Pe numele afaceristului exista un mandat de arestare, iar la scurt timp după ce a coborât din avionul privat, polițiștii l-au încătușat. Pavel Durov, fondatorul Telegram, este acuzat că refuză să modereze conținutul aplicației pe care o controlează, aceasta fiind considerată o piață infracțională în ultimii ani.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si