Oficialii ruși au luat decizia să evacueze populaţia din Herson, pe fondul unor eşecuri semnificative ale forţelor ruse în estul şi sudul ţării.

Evacuare a populației din orașul Herson, controlat de ruși

Armata Rusiei se pregătește să evacueze civilii din orașul Herson, din sudul Ucrainei, ocupat de Moscova, a declarat comandantul militar rus pentru operațiunile din Ucraina.

„Armata rusă va asigura înainte de toate evacuarea în siguranță a populației”, a declarat generalul Serghei Surovikin, cel care este responsabil de operațiunile din Ucraina din ultimele 10 zile.

Citeste si: Singurul animal de pe Pământ care rezistă unui atac nuclear. Există și în România

Generalul rus, supranumit "Armaghedon", a explicat pentru televiziunea de stat Rossiya 24 că situația din teren este „foarte dificilă", potrivit The Moscow Times.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Estonia declară regimul președintelui Vladimir Putin drept "terorist"

Hersonul este una dintre cele patru regiuni din Ucraina pe care Moscova a susținut recent că le-a anexat.

Orașul Herson, care se află lângă Crimeea anexată de Moscova, a fost primul oraș important ucrainean care a căzut în mâinile forțelor ruse după ce Kremlinul și-a lansat invazia din 24 februarie.

Generalul supranumit "Armaghedon": Ucraina încearcă "să spargă apărarea noastră"

"Inamicul nu renunţă la încercările sale de a ataca poziţiile trupelor ruseşti", a mai spus generalul Serghei Surovikin.

"Regimul ucrainean încearcă sa spargă apărarea noastră", adunându-şi "toate rezervele" pentru o contraofensivă, a spus el.

Potrivit generalului Surovikin, situaţia este "foarte dificilă" în special la Herson, capitala regiunii omonime ocupate militar de Rusia din primăvară şi anexată în septembrie în sudul Ucrainei, din cauza atacurilor ucrainene care vizează "infrastructurile sociale, economice şi industriale" ale oraşului.

herson

Rusia admite că situația este "tensionată" pentru trupele sale din Ucraina

[Sursa foto: Twitter]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si