Ministrul de Afaceri Externe al României declară că lovirea podului ar fi putea fi considerată o crimă de război. "Astfel de declaraţii la adresa Republicii Moldova care vizează şi o parte a teritoriului României, aliat al NATO, sunt inacceptabile", declară acesta.

România și Republica Moldova, amenințate cu distrugerea infrastructurii

Într-o postare de pe contul personal de Telegram, guvernatorul regiunii Herson, Vladimir Saldo amenință cu distrugerea podului de la Giurgiulești, care trece peste Prut și leagă Republica Moldova de România prin orașul Galați.

„Vă transmit un salut călduros: noi cunoştem coordonatele podurilor din Odesa, a podului Giurgiuleşti, care a aparţinut Ucrainei, dar acum îi aparţine Republicii Moldova. Toate coordonatele noi le cunoaştem”, a transmis pe contul personal Saldo.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În urma acestei postări, Diplomația de la Chișinău l-a convocat pe Oleg Vasnețov, reprezentantul Rusiei în Republica Moldova.

Citește și: Atacuri rusești în apropiere de România. Patru bombe au fost lansate spre Insula Șerpilor

MAE, îngrijorat de declarația liderului prorus

”România condamnă ferm declaraţiile aşa-zisului “reprezentant” al Rusiei în Herson, regiune ucraineană ocupată ilegal de Rusia.

Astfel de declaraţii la adresa Republicii Moldova care vizează şi o parte a teritoriului României, aliat al NATO, sunt inacceptabile. Totodată, lovirea infrastructurii civile e crimă de război”, a declarat MAE.

Îngrijorarea cu privirea amenințării făcute de Saldo a fost transmisă și de Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene(MAEIE) din Republica Moldova. Amenințarea lui Saldo a venit ca o rezolvare a unui conflict dintre Rusia și Ucraina. Prin atacarea podului Galați-Giurgiulești, Saldo a propus avarierea infrastructurii ucrainiene pentru că Ucraina a atacat un pod din Crimeea, care face legătură cu Rusia.

Citește și: Putin recunoaște că Rusia atacă infrastructura civilă din Ucraina. "Cine a început?", întreabă președintele rus


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si