"Guvernul rus trebuie să facă tot posibilul pentru a desfăşura o anchetă aprofundată asupra acestei crime şi în deplină transparenţă", a declarat într-un comunicat şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, în numele celor 27 de state membre.

Oficialul european s-a referit la eventuale sancţiuni împotriva Rusiei: "UE lansează un apel la un răspuns internaţional comun şi îşi rezervă dreptul de a lua măsuri corespunzătoare, inclusiv măsuri restrictive".

Citeste si: Scandal fără precedent după otrăvirea lui Aleksei Navalnîi. Reacție dură din partea NATO

Uniunea Europeană "condamnă cu cea mai mare fermitate tentativa de asasinare a lui Alexei Navalnîi, care a fost otrăvit cu un agent neurotoxic militar de tip Noviciok, similar celui folosit în tentativa de asasinare" a fostului agent dublu rus Serghei Skripal şi fiicei sale, Iulia, în 2018, în Anglia.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Citeste si: Vaccinurile pentru covid-19 dezvoltate de Rusia şi China, eficacitate îngrijorătoare

"Impunitatea nu poate fi şi nu va fi tolerată", a adăugat Josep Borrell. "Uniunea Europeană invită Federaţia Rusă la cooperare deplină cu Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) pentru a garanta o anchetă internaţională imparţială", a subliniat oficialul UE.

Pozițe dură a NATO împotriva Rusiei

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a condamnat miercuri otrăvirea "şocantă" a opozantului rus Aleksei Navalnîi cu un agent neurotoxic de tipul Noviciok şi a cerut Rusiei o anchetă transparentă.

Citeste si: Vouchere de 300 de lei pentru copiii care fac sport

"Guvernul german a anunţat că  Aleksei Navalnîi a fost victima unui atac cu un agent neurotoxic  de tip Noviciok. Este şocant şi condamn acest lucru fără apel", a precizat Stoltenberg într-un comunicat.

Analizele efectuate de un laborator al armatei germane au descoperit "probe fără echivoc" că  opozantul rus a fost victima unei otrăviri  "cu un agent neurotoxic de tip Noviciok", potrivit guvernului german.

Citeste si:   Navalnîi, otrăvit cu noviciok, anunţă Guvernul german

Mesajul NATO privind utilizarea armelor chimice

"Utilizarea unui agent agent neurotoxic de nivel militar face să fie şi mai urgent ca autorităţile ruse să efectueze o investigaţie deplină şi transparentă", a mai afirmat el, insistând ca cei responsabili să fie traşi la răspundere.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si