Rusia se consideră în război din cauza implicării Occidentului de partea Ucrainei, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de presa internațională.

Declarația agresivă nu s-a oprit aici: Rusia nu poate permite existenţa la graniţele sale a unui stat care s-a arătat gata să folosească orice metodă pentru a prelua controlul asupra Crimeei, mai spune portavocea lui Vladimir Putin.

Citește și: Bombardament la centrala nucleară Zaporojie! Una dintre liniile electrice de alimentare a fost oprită

De doi ani, Kremlinul a reprimat folosirea cuvântului "război" cu amenzi şi pedepse cu închisoarea, impunând eufemismul oficial de "operaţiune militară specială".

Ce urmează după declararea "stării în război" în Rusia

Declarațiile făcute de purtătorul de cuvânt al Kremlinului în cadrul unui interviu acordat publicaţiei ruse "Argumentî i Faktî" sunt unele dintre cele mai dure la adresa Ucraina.

În cursul zilei de joi, a avut loc un atac masiv al Rusiei asupra infrastructurii energetice a Ucrainei. Mai multe rachete au lovit capitala Kiev.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Ne aflăm în stare de război. Da, aceasta a început ca o operaţiune militară specială, dar de îndată ce această bandă s-a format, când Occidentul colectiv a participat la toate acestea alături de Ucraina, pentru noi a devenit un război", a declarat Dmitri Peskov.

"De jure, este o operaţiune militară specială, dar de facto, s-a transformat în război", a clarificat apoi Dmitri Peskov vineri, în timpul conferinţei sale de presă zilnice.

Care este obiectivul Kremlinului în războiul din Ucraina 

Care este obiectivul Kremlinului în războiul din Ucraina 

[Sursa foto: Kremlin.ru]

Care este obiectivul Kremlinului în războiul din Ucraina 

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a insistat asupra faptului că Rusia va continua să facă tot ce îi stă în putinţă pentru a se asigura că potenţialul de război al Ucrainei nu reprezintă o ameninţare pentru cetăţenii şi teritoriile sale, inclusiv pentru cele patru regiuni ucrainene anexate în primul an de război.

În acest context, Peskov a amintit că obiectivul Kremlinului este de a cuceri complet cele patru regiuni ucrainene (Doneţk, Lugansk, la est, Herson şi Zaporojie, la sud) a căror anexare a fost proclamată de Moscova în septembrie 2022. Moscova a anexat ilegal peninsula ucraineană Crimeea în 2014.

"Pentru noi, cel mai important lucru este să asigurăm securitatea oamenilor din teritoriile acestor regiuni care în prezent sunt ocupate de facto de regimul de la Kiev", a spus reprezentantul Kremlinului, potrivit Agerpres.

Care este obiectivul Kremlinului în războiul din Ucraina 

Sute de mii de ruși au murit pe frontul din Ucraina

[Sursa foto: Pravda.com.ua]

Mii de ruși au fost arestați pentru folosirea cuvântului "război"

Întrebat de presă cu privire la soarta celor care au fost condamnaţi pentru utilizarea cuvântului "război", Peskov a lăsat să se înţeleagă că nu este de aşteptat ca utilizarea acestui termen într-un context critic la adresa Rusiei să fie autorizată.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

"Cuvântul 'război' este folosit în diferite contexte. Comparaţi contextul meu cu cel al cazurilor (de persoane condamnate) pe care le citaţi", a spus el.

Potrivit analiștilor, utilizarea oficială a acestui termen de către Kremlin ilustrează trecerea unei "graniţe psihologice" pentru elita politică şi populaţie.

Preşedintele rus Vladimir Putin, recent reales pentru al cincilea mandat cu un scor de 87%, a promis să conducă ţara spre victorie împotriva Kievului şi a Occidentului într-o confruntare pe care el a numit-o drept "existenţială".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si