Potrivit oficialilor ruși, pentru prima dată de la apariția pandemiei mai mulți pacienți au fost externați din spital decât persoanele infectate. Potrivit oficialilor, acest lucru arată că focarul s-a stabilizat.

Rusia are acum al doilea cel mai mare număr de cazuri de coronavirus, fiind întrecută doar de Statele Unite.

Citeste si: Mesajul lui Ion Iliescu, la 30 de ani de la câștigarea primelor alegeri libere din România

Miercuri au fost înregistrate 8.764 de noi cazuri de coronavirus, bilanțul total al persoanelor infectate ajungând la 300.000 în Rusia, potrivit Reuters.

CU 135 de noi decese înregistrate, bilanțul național al deceselor se află sub 3000, un număr mai mic față de multe șări europene.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Premierul Mikhail Mishustin, întors la muncă în această săptămână după ce a fost infectat cu coronavirus, a declarat că numărul pacienților care au părăsit spitalul arată că „situația se stabilizează treptat, în special la Moscova”.

Citeste si: Legea amânării plății chiriei a fost promulgată. Ce criterii trebuie să îndeplinească locatarii

„Acesta este o veste bună și, probabil, am început să trecem de punctul cel mai înalt al presiunii asupra sistemului de sănătate”.

Săptămâna aceasta Vladimir Putin a cerut armatei să înființeze un spital în regiunea Dagestan.

Primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a declarat că numărul acestei luni a fost până acum semnificativ mai mare decât în ​​aprilie, deoarece pacienții bolnavi grav cedează după ce au primit săptămâni săptămâni tratament medical.

Citeste si: Tragedie în Bangladesh! Ciclonul Amphan a ucis o persoană

„Acest volum acumulat, desigur, creează o povară mare, în primul rând pentru sistemul de sănătate, iar pe de altă parte, generează o rată mare de mortalitate", a spus el.

Sobyanin a spus că este prea devreme pentru a ridica restricțiile din Moscova.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si