Ucraina a propus să își asume statut de neutralitate, în schimbul garanțiilor de securitate. Între timp, Irpin a fost eliberat, forțele ucrainene avansează și recâștigă controlul asupra regiunii din jurul Kievului, a spus Volodimir Zelenski.

El a cerut din nou puterilor mondiale să trimită Ucrainei arme și să înăsprească sancțiunile împotriva Rusiei, inclusiv printr-un embargo asupra petrolului.

Republica autoproclamată Donețk, din estul Ucrainei, s-ar putea alătura Rusiei după ce va prelua controlul asupra întregului teritoriu pe care îl revendică, spune Denis Pușilin, liderul autoproclamat al acesteia, relatează Reuters.

Pentagon: Mișcarea de trupe ruse din regiunea Kiev este doar o repoziționare, nu o retragere

Purtătorul de cuvânt al Pemtagonului a spus că rușii nu se retrag, ci doar se repoziționează în aceste zone, conform CNN.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Cum au ajuns aproximativ 2.000.000 de lei în contul unui român. Bărbatul a refuzat să returneze banii și și-a achiziționat mașini de zeci de mii de euro

Rusia încă poate să atace brutal în zonele menționate, inclusiv în capitala ucraineană, au transmis oficialii americani, după ce rușii au spus că intenționează să reducă atacurile în Kiev și Cernihiv.

Zelenski, despre negocierile de la Istanbul: „Ucrainenii nu sunt naivi”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis, marți, că semnalele care vin în urma negocierilor de la Istanbul cu Rusia sunt „pozitive”, însă ele nu pun stop bombardamentelor rusești. 

Citeste si: Incendiu puternic de vegetație în județul Prahova

Potrivit lui Zelenski, nu există niciun motiv ca ucrainenii să se încreadă în reprezentații unei țări care luptă în continuare pentru a distruge Ucraina. 

Ucrainenii nu sunt oameni naivi. Ucrainenii au aflat deja în aceste 34 de zile de invazie și în ultimii opt ani de război în Donbas că nu poți avea încredere decât într-un anumit rezultat ”, a transmis președintele, după ce Rusia a anunțat că-și va reduce „drastic” operațiunile militare în zonele Kiev și Cernihiv, pentru a „crește încrederea” în negocierile viitoare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si