Rusia anunță sancțiuni mai dure Italiei, asta dacă Italia va continua cu atitudinea dură împotriva Rusiei.
Alexei Paramonov, directorul departamentului european al Ministerului rus de Externe, a dat avertismentul și a discutat despre sancțiuni la publicația rusă Ria Novosti.

Citeste si: Premierul britanic Boris Johnson: Vladimir Putin a făcut o greşeală catastrofală atunci când a invadat Ucraina

Rusia amenință Italia dacă va continua cu sancțiunile

Oficialul rus a mai adăugat că această campanie ”rusofobă din Europa va lăsa loc unei lucrări echilibrate pentru a garanta securitatea comună pe continent” și a subliniat că Italia, pe fundalul isteriei anti-ruse, a uitat brusc totul: tratatele și acordurile bilaterale existente, natura specială a legăturilor noastre, istoria bogată de secole de relații și tradiții puternice, experiența de succes a cooperării, capitalul semnificativ de încredere reciprocă.”

Citeste si: Primarul Kievului cere mai multe arme Occidentului

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

”Ne aşteptăm ca la Roma, ca şi alte capitale europene – a spus el – ei să-şi vină în fire, să-şi amintească interesele profunde ale popoarelor lor, constanta paşnică şi respectuoasă a aspiraţiilor lor de politică externă”.

Italia răspunde amenințărilor aduse de Rusia

Ministerul Afacerilor Externe din Italia a răspuns atacurilor venite din partea oficialului rus și l-a invitat ”să acționeze pentru încetarea imediată a agresiunii ilegale și brutale a Rusiei împotriva Ucrainei, pe care Italia o condamnă cu tărie”.

Citeste si: Câți refugiați ucraineni au intrat în România în ultimele 24 de ore?

”Italia împreună cu partenerii săi europeni și internaționali vor continua să exercite toate presiuni pentru ca Rusia să revină la cadrul legalității internaționale”, au mai transmis oficialii italieni.

Curtea Internațională de Justiție a ordonat Rusiei oprirea războiului

Curtea Internațională de Justiție (CIJ) a ONU de la Haga a ordonat Rusiei să oprească invazia din Ucraina, declarând că nu a văzut nicio dovadă care să susțină justificarea războiului de către Kremlin.

Citeste si: Polonia și Slovacia primesc sisteme de rachete Patriot, România, nu

CIJ, cel mai înalt tribunal al ONU, a cerut miercuri Rusiei să-şi suspende imediat operaţiunile militare din Ucraina, relatează presa internațională.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si