Odată cu debutul acestei „operațiuni militare” pe 24 februarie, „ Tokyo a luat o atitudine anti-rusă ostilă în mod deschis”, a afirmat Ministerul rus de Externe într-un comunicat.

Rusia anunță expulzarea a opt diplomați japonezi

MAE rus acuză autoritățile japoneze că incită la „o isterie anti-rusă ” în țara lor, a cărei „apoteoză a fost expulzarea a opt diplomați ruși” la începutul lunii aprilie.

„Ținând cont de principiul reciprocității, partea rusă a cerut ca opt colaboratori diplomatici japonezi să părăsească țara noastră până pe 10 mai”, se mai precizează în comunicat.

Citeste si: Un bărbat a salvat 200 de ucraineni din Mariupol cu mașina sa veche: ”Cel mai rău era când se făcea liniște”

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

De la declanșarea invaziei ruse în Ucraina, Japonia s-a alăturat sancțiunilor dure impuse de Occident Moscovei. Această ploaie de sancțiuni a fost însoțită și de expulzarea a sute de diplomați ruși de către țările occidentale.

Moscova a promis să răspundă fiecăreia dintre aceste măsuri, zeci de diplomați occidentali fiind deja expulzați de Rusia.

Rusia estimează că va înregistra o inflație de peste 20% în 2022

„Astăzi, economia trece printr-o perioadă dificilă, este de așteptat ca scăderea acesteia la sfârșitul acestui an, conform estimărilor preliminare ale Ministerului Dezvoltării Economice, despre care încă se discută, să fie de 8,8%, iar, potrivit un scenariu mai precaut, de 12,4%”, a anunțat Kudrin.

Citeste si: UE ar putea scuti Ucraina de plata taxelor vamale timp de un an. Propunerea Comisiei trebuie aprobată de Parlamentul European

„Desigur, nu știm cum ruperea lanțurilor [logistice], creșterea costurilor, scăderea exporturilor vor cădea asupra economiei regiunilor noastre. Prin urmare, economiile noastre regionale vor fi foarte diferențiate ca răspuns la provocările actuale”, a afirmat Alexei Kudrin.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si