Înainte de război, acolo erau depozitate aproximativ 1,3 milioane de tone de cereale pentru aprovizionarea zilnică, dar şi pentru plantare. "Nu erau rezerve strategice", a spus el.

Rusia ar fi luat 400.000 de tone de cereale din teritoriul ocupat din Ucraina

Dacă stocurile de cereale se reduc, acele zone se confruntă cu riscul de foamete, a avertizat oficialul ucrainean.

Luarea cerealelor cu forţa este istoric o problemă dureroasă între ucraineni şi ruşi. Aproximativ patru milioane de oameni au murit de foame în Ucraina când dictatorul sovietic Iosif Stalin

a forţat ţăranii să intre în ferme colective şi a confiscat cerealele cu forţa în 1932-1933, aminteşte DPA, citată de Agerpres.

Citeste si: Exerciții militare de amploare în Belarus. Armata lui Lukașenko, mutare-surpriză

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Ucraina consideră foametea creată artificial drept un genocid ordonat de Moscova pe care îl numeşte Holodomor sau Marea Foamete.

Cum se grupează trupele ruse în încercarea de a-și consolida controlul în Donbas

Conform Ministerului britanic al Apărării, Rusia a desfășurat 22 de grupuri de luptă lângă Izium, un oraș din est, și intenționează, foarte probabil, să treacă dincolo de Izium pentru a captura orașele Kramatorsk și Severodonețk.

Citeste si: Un soldat american ce luptă în Ucraina prezintă un vehicul blindat „furat” de la ruși: „A fost o zi bună”

„Capturarea acestor locații ar consolida controlul militar rusesc asupra Donbasului și ar oferi un punct de plecare pentru eforturile lor de a opri forțele ucrainene din regiune”, mai afirmă Ministerul britanic al Apărării.

Rusia intenționează să preia controlul deplin asupra Donbasului și sudului Ucrainei în cadrul a ceea ce numește a doua fază a "operațiunii militare", declara recent generalul Rustam Minnekayev, comandantul adjunct al districtului militar central al Rusiei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si