„Un grup de sabotori ucraineni” a pătruns în regiunea rusească Briansk și au luat mai mulți localnici ostatici. Forțele militare rusești încearcă să oprească acțiunea.

„Grup de sabotori ucraineni”- atac surpriză în Rusia

TASS a anunțat că: „Un grup de sabotori ucraineni s-a infiltrat în două sate, luând ostatici localnici într-unul dintre ele. Soldații din Rosgvardia au intrat în luptă cu militanții",

citând o sursă anonimă din cadrul serviciilor de securitate rusești.

De asemenea, agenția de știri RIA a anunțat că mai mulți localnici au fost luați ostatici într-un magazin din satul Lubechanye, la mai puțin de un kilometru de granița Rusiei cu Ucraina.

Citește și: VIDEO. Un an de război între Rusia și Ucraina. Acesta a provocat cea mai mare criză umanitară din Europa

Citește și: Volodimir Zelenski cere avioane de luptă moderne pentru a-și înfrânge inamicul

Un oficial regional rus a declarat că „un grup de sabotaj” ucrainean a ucis o persoană prin împușcare, după ce a trecut din Ucraina în Rusia.

Guvernatorul din Briansk, Alexander Bogomaz a intervenit și a scris pe contul său de Telegram că: „Astăzi, un grup ucrainean de sabotaj și recunoaștere a pătruns în districtul Klimovsky, în satul Lubechanye.

Sabotorii au tras asupra unei mașini în mișcare. În urma atacului, un locuitor a fost ucis și un copil de zece ani a fost rănit".

Tot el a mai afirmat că ucrainenii au lansat un atac de drone și au declanșat obuze de artilerie către niște zone din apropierea graniței.

Citește și: VIDEO- Val de arestări în Rusia, la un an de la începutul invaziei în Ucraina. Motivul incredibil pentru care mai mulți oameni au fost încătușați

VIDEO- UN AN DE RĂZBOI- dezastre, ravagii și zeci de mii de vieți pierdute

Acum un an, pe 24 februarie 2022, Vladimir Putin și-a dezlănțuit trupele pe teritoriul Ucrainei. Astăzi, Kievul încă opune rezistență, însă, pagubele sunt de nedescris: zeci de mii de morți, ruine, dărâmături, imagini desprinse dintr-un film apocaliptic.

Vineri, 24 februarie se împlinește un an de război- un an de când Rusia a acaparat, printr-o operațiune fulger, teritorii din Ucraina. Trupele rusești au făcut prăpăd, și chiar dacă Ucraina continuă să opună rezistență, pagubele materiale, viețile oamenilor și economia, au fost distruse.

Sute de mii de vieți militare pierdute în război

Bilanțul morților din ambele țări este terifiant. Numărul militarilor ruși morți și răniți trece de 180 de mii, iar numărul soldaților ucraineni, care au încercat să țină piept până și-au dat ultima suflare, a trecut de 100 de mii.

Potrivit altor surse, numărul militarilor morți ar trece de 150 de mii în ambele părți.

Ucrainenii folosesc termenii de „măcelărie” și „carne de tun” în definirea strategiei rusești, și fac referire la recruții prost pregătiți și trimiși la moarte, aproape cu săbiile scoase, în fața apărării puternice ale Ucrainei.

Citește și:  EXCLUSIV: Un an de război- Povestea Margaritei, ucraineanca refugiată la București. ”La început, părea un vis urât. Apoi, s-a instalat frica și am decis să părăsim țara”/ ”Copilul nostru are autism și epilepsie și a trecut prin perioade foarte dificile”

Citește și:  Raid sângeros al Israelului în Cisiordania ocupată- cel puțin 11 palestinieni uciși

De asemenea, au fost capturați mii de soldați ruși, ținuți prizonieri și care, ulterior, s-au alăturat miliției Wagner. Conform Kievului, aceștia au fost ținuți captivi și amenințați cu armele prietenilor săi, fiindu-le interzisă întoarcerea, indiferent de motiv. 

Însă, viețile soldaților ucraineni au scăzut semnificativ din cauza atacurilor rusești, drept dovadă fiind steagurile galbene și albastre care marchează mormintele acestora în diferitele cimitire ale Ucrainei.

Citește și:  EXCLUSIV: Analist de politică externă: ”Discursul lui Putin a fost unul mobilizator, populist, cu o serie de referințe la elemente simbolice"

Tributul civil- jertfa pentru Ucraina

Orașul Mariupol din Ucraina a reprezentat sicriul țării. După trei luni de la bombardamentele rusești, cadavrele civililor ucraineni împânzesc străzile. Astfel, bilanțul victimelor civile a ajuns la peste 20 de mii de persoane, conform Kievului. Însă, numărul total al morților este cuprins între 30 de mii și 40 de mii, conform occidentalilor. Tragedia nu a iertat pe nimeni, iar din totalul morților, s-a estimat un număr de peste 400 de copii morți.

Citește și:  Sora dictatorului din Coreea de Nord amenință SUA: "Acești maniaci vor plăti prețul"

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citește și:  Război în Ucraina: Ursula von der Leyen susține că: "Ucraina are nevoie disperată, de muniţie standardizată"

Conform ONU, majoritatea victimelor au decedat în bombardamentele rusești. O situație similară s-a petrecut și la Dnipro, unde o rachetă de croazieră, trimisă de ruși, a lovit un bloc de apartamente și a ucis cel puțin 45 de persoane, dintre care șapte copii. Cu toate acestea, Kremlinul a negat toate acuzațiile. 

Aceste atacuri au adus un impact negativ și asupra minelor, fiind considerate pentru moment, extrem de periculoase pe termen lung. Kievul a transmis că 30% din teritoriul ucrainean este poluat, iar acesta este acuzat de Human Rights Watch că a diseminat mine antipersonal în regiunea Izium (est). Specialiștii consideră că vor dura zeci de ani până ca problema să se remedieze și solul să fie decontaminat.

Citește și:  "Am adoptat un copil din Mariupol", i-a spus lui Putin cea mai detestată femeie din Rusia. Are 22 de copii și e șefa deportărilor de minori în lagăre de reeducare

Numărul crimelor de război a terifiat întreaga lume

Războiul din Ucraina a terifiat întreaga omenire. Imaginile desprinse din filmele de groază rămân neșterse din mințile tuturor. Ansamblul cadavrelor civililor, unii cu mâinile legate la spate, împrăștiați pe străzi, după retragerea forțelor rusești, i-a traumatizat pe mulți.

Citeste si:  Momentul în care cele două trenuri din Grecia s-au ciocnit a fost surprins video. Bilanțul tragediei a crescut la 46 de morți, dar încă există persoane dispărute- kanald.ro

Citeste si:  Luiza Palanciuc, reacție dură după scandalul de la înmormântarea lui Mihai Șora: ”Vă descalifică uman”- wowbiz.ro

 

Scene de groază similare s-au petrecut și în zona gării Kramatorsk  în timpul bombardamentelor, unde, un lucru a atras atenția: un animal de pluș însângerat. Mii de persoane au încercat să se evacueze, însă nu toți au reușit.

O maternitate din Mariupol a fost lovită în martie, unde o imagine marcantă a fost cea a unei gravide evacuate pe targă, care nu avea să supraviețuiască.

Potrivit comisarului european pentru justiţie, Didier Reynders, s-au raportat aproape 65 de mii de cazuri de așa-zise crime de război.

Citește și:  VIDEO- Discursul lui Vladimir Putin, după un an de război: NATO a jucat ”un joc murdar”, ei au început războiul

Scenele de măcel au fost însoțite și de evenimente traumatizante, parcă desprinse din filme. Execuții, violuri, torturi și copii răpiți, dintre care peste 16 mii transferați în Rusia sau în zone aflate sub control rusesc. Toate acestea au fost considerate de Kiev, crime de război. De asemenea, anchetatorii ONU au acuzat forțele ruse de crime de război „la scară largă”.

Și Ucraina a fost acuzată de săvârșirea crimelor de război împotriva prizonierilor ruși, dar acest lucru nu are nicio legătură cu actele imputate forţelor de la Moscova. 

Pe 2 martie 2022, Curtea Penală Internaţională a deschis o anchetă în privința crimelor de război și crimele împotriva umanității din Ucraina.

Citește și:  Cine era Marina Yankina, înaltul oficial rus din Ministerul Apărării care a căzut de la etajul 16

Soldații au ținut Ucraina în picioare pe 1.500 km de linie de front

Imaginile din estul Ucrainei sunt apocaliptice:  războiul a provocat un adevărat iad, dezlănțuit de foc și sânge. Soldații continuă să opună rezistență pe fundul tranșeelor noroioase, artileria continuă, iar craterele uriașe provocate de obuze sunt pretutindeni.

Linia activă a frontului se întinde pe 1.500 de km de la nord la sud în estul Ucrainei, conform spuselor șefului armatei ucrainene Valeri Zalujni. Bakhmut este considerat unul dintre punctele fierbinți, numit chiar de soldații ucraineni „iad pe pământ”. Rușii și mercenarii din gruparea Wagner încearcă să înainteze tot mai mult către această zonă, de câteva săptămâni.

Citește și:  Liderul cecen Ramzan Kadîrov susține că are arma cu care s-a sinucis Hitler. "Iat-o! E încărcată" VIDEO

Cu toate acestea, câteva mii de civili încă mai locuiesc în orașele bombardate, ascunzându-se în beciuri, fără apă sau curent, și dependenți de ajutorul umanitar oferit de voluntari.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Atacuri mortale au fost și în orașe precum Kramatorsk. În privința zonelor eliberate în timpul contraofensivei ucrainene din toamnă, ar exista riscul să cadă înapoi în mâinile Rusiei din cauza distrugerilor de care suferă. 

Rușii au ocupat aproximativ 18% din teritoriul Ucrainei, însă, potrivit generalului Zaluzhni, Kievul a recucerit 40% din teriotriile ocupate după invazia din 24 februarie.

Citeste si:  Mama Deliei l-a pus la punct pe noul iubit al Oanei Matache. Artista a publicat o fotografie cu un mesaj halucinant- kfetele.ro

Citeste si:  Miley Cyrus, dată în judecată de fostul sot, Liam Hemsworth? Single-ul "Flowers" i-ar cauza actorului numai probleme- radioimpuls.ro

Citește și:  Un general rus s-a sinucis după ce a fost concediat de Putin. Ce lucru oribil a făcut înainte de asta

Economia ucraineană- complet distrusă

Clădirile ruinate, fabricile închise, infrastructura complet distrusă și zecile de mii de morți- acestea sunt urmările atacurilor sângeroase ale Rusiei. 

Costul pentru țară este dramatic, al cărei PIB s-a contractat cu 35% în 2022, conform Băncii Mondiale. Pagubele au fost estimate de școala de economie de la Kiev ca depășind 138 de miliarde de dolari și peste 34 de miliarde de pierderi pentru agricultură. UNESCO a numărat peste 3 mii de școli și 239 de situri culturale afectate.

Citește și:  Armata Română în 2023. Ce efective și dotări avem și cum ne apărăm în cazul unei invazii

Moscova a distrus încă din septembrie, în mod repetat, infrastructura energetică. Astfel, până în decembrie, aproape jumătate din aceasta a fost avariată în țară, lăsându-i pe ucrainenii rămași în întuneric și frig.

Milioane de refugiați- lăsați în voia sorții

După luptele sângeroase din Ucraina, ONU a afirmat că aproape 8 milioane de persoane au părăsit Ucraina, iar peste 5 milioane sunt strămutate în interior.

Peste 1 milion de refugiați ucraineni au fost primiți de Polonia, fiind printre primele țări gazdă pentru ei.

Citește și:  Alina Kabaeva, amanta lui Putin, mesaj controversat despre războiul din Ucraina

Rușii spun că cel puțin 5 milioane de ucraineni și-au părăsit țara pentru Rusia, iar Kievul consideră acest lucru ca fiind „evacuări forțate”.

Citește și:  Naționalistul rus care a prezentat pe scenă un craniu de ucrainean a pățit ceva oribil. "A fost karma"

Ajutor occidental pentru Ucraina

Vehiculele militare ucrainene au pornit din Ucraina spre Donbas, în aprilie, unde soldații de la Kiev au cerut armament occidental împotriva rușilor.

Citește și:  Un oraș sirian devastat de cutremur a fost bombardat de dictatorul Bashar al-Assad în timpul operațiunilor de salvare

Institutul Kiel a estimat în noiembrie, la aproximativ 37,9 miliarde de euro promisiunile de ajutor militar făcute Kievului de către partenerii săi. În același timp, lansatoarele de rachete Himars americane, cu o rază de acțiune de 80 de km, mai mare decât a echipamentelor rusești, ar fi avut o contribuție semnificativă la acțiunile din toamnă ale Ucrainei, care a preluat zone mari din teritoriul său în regiunile Harkov (nord-est) și Herson (sud).

Citește și:  VIDEO- Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov amenință Republica Moldova: „Ar putea deveni următoarea Ucraină”

Astfel, în ianuarie, Occidentul a trimis blindate grele Kievului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si