Ambasadorul Rusiei transmite un avertisment către Bulgaria și îi spune că nu intervină cu arme și muniție pentru Ucraina. Acest avertisment vine înainte ca Bulgaria să primească vizita secretarului american al Apărării.

Citeste si: Rusia își intensifică atacurile împotriva obiectivelor civile din Ucraina

Bulgaria este indecisă cu privire la ajutorul militar

Bulgaria este una dintre țările implicate în sprijinul umanitar oferit pentru Ucraina, însă sunt indeciși cu privire la ajutor militar.

Acest ajutor ar consta în sistemul de apărare sovietică S-300.

Citeste si: Scenariul răpirii primarului din Melitopol. În ce condiții l-au ținut rușii captiv pe Ivan Fedorov

Guvernul de la Sofia nu a făcut comentarii și așteaptă vizita ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, care va avea loc vineri.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Premierul Cehiei a făcut o declarație după vizita sa în Ucraina și spune că armata ucraineană are nevoie de mai multe arme pentru a putea face față războiului.

Citeste si: Ziua 23 de război- În Mariupol și Harkiv, bombardamentele se întețesc

„Ucrainenii luptă cu mult curaj și luptă inteligent și strategic, dar au o șansă împotriva Rusiei doar dacă țările occidentale furnizează suficient echipament militar”, a precizat Fiala.

Bulgaria spune că nu va trimite armament Ucrainei

Pe de altă parte, Viktor Orban, premierul Ungariei, spune că Ungaria nu va trimite armament Ucrainei.

Citeste si: Klaus Iohannis, declarații după întâlnirea cu președintele Estoniei. "Prezența militară a Rusiei în Belarus are implicații pe termen mediu și lung"

„Rușii urmăresc interesele Rusiei, în timp ce ucrainenii urmăresc interesele Ucrainei. Nici Statele Unite, nici Uniunea Europeană nu vor lua decizii gândindu-se la unguri. Trebuie să ne susținem propriile interese.

Citeste si: Un ucrainean în vârstă de 37 de ani a fost prins în timp ce încerca să treacă granița ilegal. Bărbatul se ascundea într-o cutie de jucării

Trebuie să rămânem în afara acestui război și, de aceea, nu vom trimite nici trupe, nici armament pe câmpul de luptă”, a spus premierul Ungariei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si