Potrivit acestei note diplomatice, Moscova avertizează Statele Unite şi NATO împotriva trimiterii de arme "sensibile" în Ucraina, considerând că astfel de echipamente militare pun "gaz pe foc” şi ar putea duce la "consecinţe imprevizibile", relatează Washington Post.

Rusia avertizează SUA de „consecinţe imprevizibile”

Avertismentul rușilor a survenit în momentul în care preşedintele american Joe Biden a promis un nou ajutor militar în valoare de 800 de milioane de dolari Ucrainei, inclusiv elicoptere şi transportoare blindate de personal.

"Ceea ce ruşii ne spun în privat este exact ceea ce spunem noi lumii în mod public, că ajutorul masiv pe care îl oferim partenerilor noştri ucraineni se dovedeşte a fi remarcabil de eficient”, a menționat un oficial american, citat de Washington Post.

Citeste si: Aproximativ 200 de femei şi copii din Ucraina protestează în faţa sediului Consulatului general al Federaţiei Ruse din Constanța

Rusia avertizează SUA de consecinţe imprevizibile, după ajutorul militar acordat Ucrainei

Rusia avertizează SUA de consecinţe imprevizibile, după ajutorul militar acordat Ucrainei

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Departamentul de Stat a refuzat să comenteze aceste informaţii.

Conform publicației, New York Times, acest mesaj a fost trimis prin canale diplomatice normale şi nu este semnată de un oficial rus de rang înalt.

Citeste si: Kievul, bombardat de ruși a doua oară în două zile după scufundarea crucișătorului "Moscova"

CNN a anunțat, citând o sursă apropiată dosarului, că această plângere oficială ar putea însemna că Moscova se pregăteşte să adopte o atitudine mai agresivă împotriva Statelor Unite şi NATO.



Joe Biden a dat miercuri undă verde noului ajutor militar masiv pentru Ucraina, cu echipamente mai grele decât cele livrate până acum.

Citeste si: Cât va dura războiul din Ucraina? Volodimir Zelenski a făcut anunțul: "Am mult mai multe informaţii decât unele instituţii media despre intenţiile şi capacităţile armatei ruse"

Mai mult, aceste ajutoare americane vor include unele dintre "echipamentele foarte eficiente pe care le-am livrat deja" Ucrainei, dar şi sisteme de artilerie şi transportoare blindate de personal, a anunţat executivul american.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si