La granița dintre Rusia și Georgia, la punctul de trecere Verkhniy Lars, ofițerii de frontieră vor fi însărcinați să predea ordine de încorporare „cetățenilor de vârsta mobilizării”, spun autoritățile ruse, citate de BBC.

Cozi kilometrice la granița dintre Rusia și Georgia. Kremlinul a trimis soldați pe tancuri

Imaginile recente din satelit au arătat cozi de kilometri la granița dintre Rusia și Georgia, iar cei care ajung la punctul de frontieră par epuizați, după cum transmite un corespondent BBC.

masini georgia

Mașinile se întind pe kilometri la intrarea în Georgia

[Sursa foto: BBC Insider]

"Le este foame și le lipsește somnul- dar sunt uşuraţi că au ajuns în siguranţă", spune unul dintre cei prezenți la graniță.

Un bărbat pe nume Ilya i-a arătat corespondentului BBC o poză cu fiica sa Arisha de doar câțiva ani. El a spus că vrea să o vadă crescând, nu să moară în războiul fără sens din Ucraina.

Dima și Zhenya, doi frați în vârstă de 20 de ani, au spus că au călătorit zile întregi din Bashkiria- republica Rusă la aproximativ 1.500 km est de capitala Moscova.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Tinerii ruși nu vor să moară în Ucraina

Un alt tânăr din Moscova a spus că motivul pentru care fugea era din cauza liderului de la Kremlin, președintele Vladimir Putin.

Toți spun același lucru: nu sunt de acord cu războiul- dar amploarea represiunii din Rusia îi face neputincioși. 

Ministerul de Interne al republicii ruse Osetia de Nord, unde se află punctul de trecere Verkhniy Lars, a declarat că 60 dintre membrii personalului său au fost deja dislocați acolo, descriind situația ca fiind „extrem de tensionată”.

Oficialul rus a adăugat că centrul de înrolare a armatei va fi deschis „în cel mai scurt timp”.

Potrivit BBC, au fost raportate cozi lungi la punctele de trecere a frontierei Rusiei și cu Mongolia și Kazahstanul.

Președintele Kazahstanului, Kassym-Jomart Tokayev, a promis marți că va proteja siguranța și bunăstarea rușilor care fug de „o situație fără speranță”.

Ministerul rus al Apărării a declarat marți că nu va solicita extrădarea cetățenilor ruși care călătoresc în străinătate pentru a evita să fie recrutați în armată.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si