Close sidebar
Close sidebar

Rusia, politica "pumnului în gură" în fața Ucrainei. "Moscova aşteaptă de la Kiev să-i accepte cererile"

Rusia se aşteaptă ca Ucraina să conştientizeze "situaţia reală" care se creează în prezent pe teren şi, prin urmare, să accepte cererile Moscovei de a negocia o încetare a focului, a declarat joi Kremlinul, citat de EFE şi Interfax.

Sorin Negru,

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Rusia se aşteaptă ca Ucraina să conştientizeze "situaţia reală" care se creează în prezent pe teren şi, prin urmare, să accepte cererile Moscovei de a negocia o încetare a focului, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de EFE.

Citeste si: Ucraina acuză Rusia că folosește arme termobarice în regiunea Donbas (VIDEO)

Rusia cere Ucrainei să accepte independenţa peninsulei Crimeea, anexată în 2014, şi a autoproclamatelor republici populare Doneţk şi Lugansk, iar între timp a început să forţeze rusificarea teritoriilor pe care le-a ocupat în sudul Ucrainei.

Rusia, intransigentă în negocierea cu Ucraina

"Moscova aşteaptă de la Kiev să-i accepte cererile şi să conştientizeze situaţia reală, cea care există de facto astăzi", a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, în conferinţa sa de presă zilnică.

Reprezentantul Kremlinului a răspuns astfel unei întrebări despre declaraţiile fostului secretar de stat american Henry Kissinger asupra situaţiei în Ucraina şi aşteptările Moscovei, notează Agerpres.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: VIDEO Ramzan Kadîrov e pregătit să atace Polonia: „În șase secunde vă vom arăta de ce suntem în stare!”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a respins cu fermitate anterior ideea lansată de unii lideri politici occidentali, printre care şi Kissinger, de a ceda teritorii Rusiei pentru a se ajunge la pace.

Zelenski, discurs dur împotriva celor care sfătuiesc Ucraina să dea ceva Rusiei 

Zelenski a criticat afirmaţiile făcute la Forumul de la Davos de către Kissinger, care sugerase marţi că discuţiile de pace ar trebui să urmărească crearea graniţelor de-a lungul "liniei de contact" în Donbas, aşa cum era situaţia înaintea intervenţiei militare ruse.

"Indiferent ce ar face Federaţia Rusă, se găseşte în lume cineva care să spună: 'Haideţi să ţinem cont de interesele ei.

Anul acesta la Forumul Economic (de la Davos) această idee s-a auzit din nou'", a remarcat Zelenski în discursul său video de miercuri seara, difuzat joi de agenţiile ucrainene de presă.

Şi aceasta "în pofida miilor de rachete ruseşti care lovesc Ucraina. În ciuda zecilor de mii de ucraineni ucişi. În ciuda (a ceea ce s-a întâmplat la) Bucea şi Mariupol etc. În pofida oraşelor distruse. În pofida 'lagărelor de filtrare' construite de statul rus, în care ei ucid, torturează, violează şi umilesc (ucrainenii) pe bandă rulantă", a declarat Zelenski.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Vladimir Putin, cel care a declanșat cea mai mare criză militară în Europa de după Al Doilea Război Mondial

[Sursa foto: Twitter]


De aceea, în spatele tuturor acestor speculaţii geopolitice ale celor care sfătuiesc Ucraina să dea ceva Rusiei, "marii analişti geopolitici sunt mereu reticenţi în a vedea oameni obişnuiţi. Ucraineni obişnuiţi. Milioanele de persoane care locuiesc efectiv pe teritoriul pe care ei propun să fie cedat pentru iluzia păcii", a afirmat Zelenski.

Noua invazie rusă în Ucraina- din care tocmai s-au scurs trei luni, în care Rusia a înregistrat mai multe eşecuri, inclusiv în preluarea controlului asupra Kievului şi a vestului ţării- s-a concentrat în ultimele săptămâni pe ocuparea Donbasului, după ce forţele ruse au ocupat oraşul sudic Mariupol, pentru a realiza un coridor de legătură între estul şi sudul Ucrainei. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI