Ministerul rus de Externe anunţă că a convocat-o pe ambasadoarea suedeză, pentru a ”protesta cu forţă” faţă de e xpulzarea unor diplomaţi ruşi, la începutul lui aprilie, şi faţă de o susţinere militară pe care Suedia o acordă Guvernului ucrainean.

Rusia expulzează trei diplomaţi suedezi

”Ca reacţie, partea rusă a decis să declare personae non gratae trei diplomaţi de la Ambasada Suediei în Rusia”, anunţă diplomaţie rusă.

Ofensiva pe care Rusia o desfăşoară în Ucraina de la 24 februarie a provocat un val de condamnări internţaionale şi de sancţiuni, dublate de expulzarea a sute de diplomaţi din Occident.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citeste si: Trei gropi comune descoperite lângă Mariupol. Localnicii au fost obligați de ruși să participe la îngroparea celor uciși

Lavrov avertizează în privinţa „primejdiei reale” a unui al Treilea Război Mondial

În contextul de acum, avertismentul lansat ieri de Serghei Lavrov într-o discuţie cu ziariştii ruşi, sună teribil şi trebuie luat foarte în serios: a spus că negocierile de pace cu Ucraina vor continua dar semnalând totodată că primejdia unui al Treilea Război Mondial este „reală”: „Primejdia există, nu poate fi subestimată...

Bunăvoinţa îşi are limitele ei. Dar dacă nu este reciprocă, asta nu ajută procesul de negocieri”.

Citeste si: Imagini cutremurătoare cu ucrainenii din buncărele oțelăriei Azovstal: "Ajutaţi-ne! Nu mai e niciun loc unde să se poată trăi. Totul e bombardat!"

Teoretic, discuţia şi mesajul s-ar referi la situaţia din Ucraina, din ce în ce mai sumbră în raport cu ceea ce fuseseră prezentate ca perspectivele unei păci sau unui armistiţiu care să uşureze puţin din tragedia din teren.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si