Rusia a anunţat joi că trupele sale iau parte la exerciţiile tactice din Belarus, țară care afirmase că nu se va implica direct în războiul din Ucraina.

Citește și: Furie în Ucraina după ce președintele Franței, Emmanuel Macron, a cerut "garanții de securitate" pentru Rusia

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a ordonat desfăşurarea trupelor sale alături de cele ruse lângă frontiera cu Ucraina, invocând ameninţări din partea Kievului şi Occidentului.

Citește și: Vladimir Putin: Războiul din Ucraina va fi "de lungă durată". Cum ar putea folosi Rusia armele nucleare

Într-un comunicat de presă, Ministerul Apărării de la Moscova a anunţat că "militarii din cadrul Districtului militar vestic continuă antrenamentul intensiv de luptă în cadrul forţelor armate ale Republicii Belarus".

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Potrivit ministerului rus, "acţiuni de antrenament de luptă vor avea loc atât în timpul zilei, cât şi în timpul nopţii".

Exerciții militare comune Rusia-Belarus

Invazia rusă din februarie 2022 a pornit tot în urma unor exerciții militare comune ale Rusiei cu Belarusul lui Lukasenko.

La acel moment, atacul spre Kiev a venit de la granița de nord, sutele de tancuri ale Rusiei intrând în Ucraina prin Belarus.

Citește și: Vladimir Putin consideră că Occidentul este vinovat de continuarea atacului asupra Ucrainei. Ce a discutat cu Scholz

"Militarii exersează tragerile cu toate tipurile de arme mici, precum şi cu lansatoare de mine; ei îşi perfecţionează abilităţile în pilotarea de vehicule de luptă, au cursuri de obstacole psihologice, studiază medicina tactică şi alte discipline", adaugă ministerul rus.

Înregistrări video postate de minister arată soldaţi ruşi în echipamente pentru zăpadă lângă tancuri într-un peisaj de iarnă, trăgând cu arme, inclusiv de artilerie.

Putin: Riscul unui război nuclear este în creștere

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat trimiterea de trupe asupra Ucrainei pe 24 februarie, în ceea ce el numeşte "operaţiune militară specială", generând cel mai sângeros conflict din Europa după Al Doilea Război Mondial.

Citește și: VIDEO- De ce se opune Austria intrării României în spațiul Schengen

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

În cel mai recent discurs al său, Putin spune că riscul unui război nuclear este în creştere pe fondul conflictului din Ucraina, dar a insistat că Rusia nu a ''înnebunit'' şi nu va folosi prima arma nucleară, recurgerea la aceasta de către Moscova fiind posibilă doar ca răspuns la un atac.

''Nu am înnebunit, suntem conştienţi ce sunt armele nucleare'',  a spus Putin  la o reuniune prin videoconferinţă cu membri ai Consiliului rus pentru drepturile omului.

''Noi considerăm armele de distrugere în masă, arma nucleară, ca un mijloc defensiv. (Folosirea acesteia) este construită în jurul a ceea ce se numeşte ''lovitura de represalii'': dacă suntem loviţi, lovim ca răspuns'', a indicat liderul de la Kremlin.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si