Close sidebar
Close sidebar

Rusia împinge Belarusul să intre în războiul din Ucraina. Mutări de trupe lângă graniță

Trupele din Belarus au început exerciții militare comune cu soldații din Rusia, pe fondul temerilor că Moscova face presiuni asupra aliatului său să se implice direct în războiul din Ucraina.

Sorin Negru,

Cei doi aliați anti-Occident: Putin și Lukasenko

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Rusia a anunţat joi că trupele sale iau parte la exerciţiile tactice din Belarus, țară care afirmase că nu se va implica direct în războiul din Ucraina.

Citește și: Furie în Ucraina după ce președintele Franței, Emmanuel Macron, a cerut "garanții de securitate" pentru Rusia

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a ordonat desfăşurarea trupelor sale alături de cele ruse lângă frontiera cu Ucraina, invocând ameninţări din partea Kievului şi Occidentului.

Citește și: Vladimir Putin: Războiul din Ucraina va fi "de lungă durată". Cum ar putea folosi Rusia armele nucleare

Într-un comunicat de presă, Ministerul Apărării de la Moscova a anunţat că "militarii din cadrul Districtului militar vestic continuă antrenamentul intensiv de luptă în cadrul forţelor armate ale Republicii Belarus".

Citeste si: Daniela Gyorfi, dezvăluiri inedite despre Liviu Guță. Ce crede artista despre dispariția acestuia- kanald.ro

Citeste si: Daniela Gyorfi dezvăluie ultima discuție a soțului ei cu Liviu Guță, înainte ca artistul să dispară: „Pe George l-a sunat”. Vedeta are o ipoteză șocantă- wowbiz.ro

Citeste si: Primul ministru care anunță concedieri. "Vor pleca 20% dintre colegi. Cine nu livrează performanță să-și caute de muncă"- antena3.ro

Potrivit ministerului rus, "acţiuni de antrenament de luptă vor avea loc atât în timpul zilei, cât şi în timpul nopţii".

Exerciții militare comune Rusia-Belarus

Invazia rusă din februarie 2022 a pornit tot în urma unor exerciții militare comune ale Rusiei cu Belarusul lui Lukasenko.

La acel moment, atacul spre Kiev a venit de la granița de nord, sutele de tancuri ale Rusiei intrând în Ucraina prin Belarus.

Citește și: Vladimir Putin consideră că Occidentul este vinovat de continuarea atacului asupra Ucrainei. Ce a discutat cu Scholz

"Militarii exersează tragerile cu toate tipurile de arme mici, precum şi cu lansatoare de mine; ei îşi perfecţionează abilităţile în pilotarea de vehicule de luptă, au cursuri de obstacole psihologice, studiază medicina tactică şi alte discipline", adaugă ministerul rus.

Înregistrări video postate de minister arată soldaţi ruşi în echipamente pentru zăpadă lângă tancuri într-un peisaj de iarnă, trăgând cu arme, inclusiv de artilerie.

Putin: Riscul unui război nuclear este în creștere

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat trimiterea de trupe asupra Ucrainei pe 24 februarie, în ceea ce el numeşte "operaţiune militară specială", generând cel mai sângeros conflict din Europa după Al Doilea Război Mondial.

Citește și: VIDEO- De ce se opune Austria intrării României în spațiul Schengen

Citeste si: Motivul pentru care Andreea Mantea a apărut umflată la față în ultimele zile, pe micile ecrane. Vedeta TV le spune urmăritorilor ce s-a întâmplat cu ea. „Tremur de durere. Iau foarte multe pastile.”- kfetele.ro

Citeste si: Coșmarul trăit de Andra Gogan: "Arăta ca un vulcan care a erupt". Și-a părăsit apartamentul din Los Angeles- radioimpuls.ro

Citeste si: Primul ministru care anunță concedieri. "Vor pleca 20% dintre colegi. Cine nu livrează performanță să-și caute de muncă"- antena3.ro

În cel mai recent discurs al său, Putin spune că riscul unui război nuclear este în creştere pe fondul conflictului din Ucraina, dar a insistat că Rusia nu a ''înnebunit'' şi nu va folosi prima arma nucleară, recurgerea la aceasta de către Moscova fiind posibilă doar ca răspuns la un atac.

''Nu am înnebunit, suntem conştienţi ce sunt armele nucleare'',  a spus Putin  la o reuniune prin videoconferinţă cu membri ai Consiliului rus pentru drepturile omului.

''Noi considerăm armele de distrugere în masă, arma nucleară, ca un mijloc defensiv. (Folosirea acesteia) este construită în jurul a ceea ce se numeşte ''lovitura de represalii'': dacă suntem loviţi, lovim ca răspuns'', a indicat liderul de la Kremlin.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI