Rusia a anunțat marți începerea exercițiilor cu arme nucleare tactice în apropierea Ucrainei, precizând că este un răspuns la "amenințările” occidentale.

Citește și: Ce sunt sistemele Patriot. Câte deține România și care e prețul lor

De-a lungul ofensivei sale de doi ani asupra Ucrainei, Moscova a vorbit în mod repetat despre arsenalul său de arme nucleare și despre disponibilitatea sa de a le desfășura dacă simte o amenințare la adresa existenței sale.

Occidentul l-a acuzat pe președintele Vladimir Putin de iresponsabilitate atunci când face amențări cu armele nucleare, în condițiile în care un război nuclear ar fi devastator pentru toată lumea.

Citește și: Care este arma secretă a lui Putin? Cu ajutorul ei ar putea distruge sateliții

Cât de periculoase sunt pentru România exercițiile nucleare tactice ale Rusiei?

Ministerul rus al Apărării a declarat marți că exercițiile au loc în districtul său militar de sud, care se învecinează și include părți ale Ucrainei pe care Moscova pretinde că le-a anexat.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Kremlinul nu a precizat exact unde vor avea loc exercițiile nucleare.

Cât de periculoase sunt pentru România exercițiile nucleare tactice ale Rusiei?

Vladimir Putin, noi amenințări nucleare

[Sursa foto: Twitter]

Exercițiile sunt concepute pentru a testa "pregătirea personalului și a echipamentului unităților de luptă cu arme nucleare nestrategice de a răspunde și pentru a asigura necondiționat integritatea teritorială și suveranitatea statului rus”, a spus ministerul apărării într-un comunicat de presă.

Citește și: "Doar două țări sunt sigure". Unde ai putea supraviețui în cazul unui război nuclear

Anunțul Rusiei vine la doar o zi după ce Ucraina spune că a distrus ultima navă rusă din portul Sevastopol.

Ultima navă de război a Rusiei din Crimeea, distrusă

Armata ucraineană a declarat marţi că a distrus ultima navă de război a Rusiei, echipată cu rachete de croazieră, staţionată în peninsula Crimeea, ocupată de Moscova, în timpul unei operaţiuni desfăşurate în weekend.

Armata de la Kiev indicase că a efectuat un atac cu rază lungă de acţiune care a distrus duminică un dragor, adăugând că are nevoie de mai mult timp pentru a confirma efectele atacului.

"Potrivit informaţiilor actualizate, forţele de apărare ucrainene au lovit o navă rusă transportoare de rachete 22800 'Ciclon' la Sevastopol, în noaptea de 19 mai", a declarat marţi Statul Major ucrainean.

Marina ucraineană a afirmat ulterior într-o postare pe X că nava a fost "distrusă".  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si