Close sidebar
Close sidebar

Rusia începe exerciții cu arme nucleare în apropierea Ucrainei, după ce "ultima navă rusă de război din Crimeea" a fost distrusă

Rusia începe exerciții cu arme nucleare tactice în apropierea Ucrainei, deci și în apropiere de țara noastră. Regimul de la Kremlin spune că este vorba de pregătirea împotriva amenințărilor NATO.

Razvan Ilie,

Cât de periculoase sunt pentru România exercițiile nucleare tactice ale Rusiei?

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Rusia a anunțat marți începerea exercițiilor cu arme nucleare tactice în apropierea Ucrainei, precizând că este un răspuns la "amenințările” occidentale.

Citește și: Ce sunt sistemele Patriot. Câte deține România și care e prețul lor

De-a lungul ofensivei sale de doi ani asupra Ucrainei, Moscova a vorbit în mod repetat despre arsenalul său de arme nucleare și despre disponibilitatea sa de a le desfășura dacă simte o amenințare la adresa existenței sale.

Occidentul l-a acuzat pe președintele Vladimir Putin de iresponsabilitate atunci când face amențări cu armele nucleare, în condițiile în care un război nuclear ar fi devastator pentru toată lumea.

Citește și: Care este arma secretă a lui Putin? Cu ajutorul ei ar putea distruge sateliții

Cât de periculoase sunt pentru România exercițiile nucleare tactice ale Rusiei?

Ministerul rus al Apărării a declarat marți că exercițiile au loc în districtul său militar de sud, care se învecinează și include părți ale Ucrainei pe care Moscova pretinde că le-a anexat.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Kremlinul nu a precizat exact unde vor avea loc exercițiile nucleare.

Vladimir Putin, noi amenințări nucleare

[Sursa foto: Twitter]

Exercițiile sunt concepute pentru a testa "pregătirea personalului și a echipamentului unităților de luptă cu arme nucleare nestrategice de a răspunde și pentru a asigura necondiționat integritatea teritorială și suveranitatea statului rus”, a spus ministerul apărării într-un comunicat de presă.

Citește și: "Doar două țări sunt sigure". Unde ai putea supraviețui în cazul unui război nuclear

Anunțul Rusiei vine la doar o zi după ce Ucraina spune că a distrus ultima navă rusă din portul Sevastopol.

Ultima navă de război a Rusiei din Crimeea, distrusă

Armata ucraineană a declarat marţi că a distrus ultima navă de război a Rusiei, echipată cu rachete de croazieră, staţionată în peninsula Crimeea, ocupată de Moscova, în timpul unei operaţiuni desfăşurate în weekend.

Armata de la Kiev indicase că a efectuat un atac cu rază lungă de acţiune care a distrus duminică un dragor, adăugând că are nevoie de mai mult timp pentru a confirma efectele atacului.

"Potrivit informaţiilor actualizate, forţele de apărare ucrainene au lovit o navă rusă transportoare de rachete 22800 'Ciclon' la Sevastopol, în noaptea de 19 mai", a declarat marţi Statul Major ucrainean.

Marina ucraineană a afirmat ulterior într-o postare pe X că nava a fost "distrusă".  

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI