Rusia a adus în Marea Neagră o navă de război capabilă să lanseze patru rachete de croazieră Kalibr, transmite New Voice of Ukraine.

În total, șapte nave de război rusești sunt în serviciu de luptă din Marea Neagră chiar acum, a informat Marina Ucrainei într-o postare pe Facebook, vineri 18 noiembrie.

Citește și: Noi atacuri masive ale Rusiei în Ucraina. Anunț de ultim moment de la Kremlin

Deocamdată, Rusia continuă să controleze căile maritime din Marea Azov, menținând flota în serviciu de luptă.

Rusia face mutări de nave de război

Rusia are, de asemenea, zece nave de război dislocate în Marea Mediterană, inclusiv cinci port-rachete de croazieră cu un total de 76 de rachete.

Citește și: Volodimir Zelenski, un nou mesaj după evenimentul din Polonia

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Potrivit sursei citate, în ultima zi Rusia a trimis patru nave prin strâmtoarea Kerci până la marea Azov.

Vladimir Putin, ședință cu Consiliul de Securitate

Numărul persoanelor ucise într-un atac rusesc de vineri asupra orașului Vilniansk, regiunea Zaporojie a crescut la 10, transmite presa de la Kiev.

Citește și: Dmitri Medvedev spune că Occidentul se apropie de Al Treilea Război Mondial

Președintele rus Vladimir Putin participă vineri seara la o ședință operațională cu membrii Consiliului de Securitate al Federației Ruse, informează Nexta TV.

Vladimir Putin, președintele Rusiei, participă personal la reuniunea Consiliului de Securitate al Rusiei, în loc să participe prin videoconferință – pentru prima dată de când a început invazia pe scară largă a Ucrainei. 

Rusia își întărește apărarea în Crimeea

Rusia a anunţat vineri că efectuează lucrări de construire a unor fortificaţii în peninsula ucraineană Crimeea, după retragerea soldaţilor săi din regiunea ucraineană vecină Herson în faţa unei contraofensive a armatei Kievului.

"Lucrările de construire a fortificaţiilor se desfăşoară sub controlul meu pe teritoriul Crimeii pentru a garanta securitatea locuitorilor de aici", a declarat Serghei Aksionov, guvernatorul instalat de Moscova după anexarea acestei peninsule ucrainene.

Citește și: Papa Francisc îi cere ajutor lui Dumnezeu în încetarea războiului din Ucraina: „Grăbește-te, Doamne!”

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

El a subliniat totuşi că securitatea Crimeii trece 'în principal prin măsuri de pus în aplicare pe teritoriul regiunii Herson', adiacentă peninsulei, în sudul Ucrainei.

Acest anunţ intervine în timp ce forţele ruse au efectuat săptămâna trecută o retragere umilitoare în această regiune, după ce au eşuat în a contracara un contraatac al soldaţilor ucraineni.

Retragerea militarilor ruşi, care au abandonat în special capitala regională cu acelaşi nume, a permis forţelor Kievului să-şi apropie tunurile de Crimeea, devenită ţintă de mai multe ori în ultimele luni.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si