Rusia a confirmat scufundarea navei amiral Moskva, spunând că vasul de război s-ar fi scufundat din cauza condițiilor meteo, nu după o lovitură a forțelor armate ucrainene. Este a doua mare pierdere navală suferită de ruși după declanșarea războiului în Ucraina.

Citeste si: Cele trei scenarii în care NATO poate fi atrasă în războiul cu Rusia. Următorul pas: al Treilea Război Mondial

În urmă cu trei săptămâni, armata Ucrainei a anunțat că a reușit să distrugă nava Saratov, clasa Alligator, navă de desant a Marinei Rusiei din portul Berdyansk, oraș controlat de ruși: 

Rusia, schimbare de strategie la Marea Neagră

Rusia a suferit pierderi importante cu cele două nave-cheie ale forțelor sale maritime, conluzionează raportul Ministerului britanic al Apărării.

Ce mai probabil, ambele evenimente vor determina Rusia să-i revizuiască postura la Marea Neagră, susțin britanicii:

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Ministerul britanic al apărării mai spune că crucișătorul Moskva a avut un rol esențial atât la nivel ofensiv, cât și pentru apărarea aeriană.

Vasul de război Moskva, o moștenire a erei sovietice, era una dintre cele trei nave de război clasa Slava (crucișător de rachete n.red) ale forțelor martimie rusești, potrivit Hotnews.ro.

Produsă în anul 1979, Moskva a trecut prin etape lungi de schimbare și de îmbunătățire a capabilităților, redevenind operațională abia în 2021.

Nava de război Moskva s-a scufundat, rușii confirmând în cele din urmă incidentul. Imagini din satelit publicate de Maxar Technologies arată că vasul de război era ancorat în Crimeea săptămâna trecută, pe 7 aprilie:

Crucișătorul "Moscova", ancorat în Crimeea pe data de 7 aprilie

[Sursa foto: Twitter]

Armata ucraineană a anunțat, pe 24 martie, că a distrus o importantă navă militară rusă în portul Berdeansk de la Marea Azov.

Videoclipurile care au circulat pe rețelele de socializare au arătat explozii și fum care se ridică deasupra navei Saratov din port. Orașul ucrainean de la Marea Azov este ocupat de forțele ruse.

Portul a fost folosit pentru a aduce echipamente și provizii militare pentru războiul din Ucraina. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si