Demiterea șefului flotei ruse de la Marea Neagră vine după o serie de explozii care au zguduit peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014.

Moscova a dat vina pe sabotori pentru exploziile care au lovit marți un depozit de muniții din nordul Crimeei și o bază militară rusă, potrivit publicației  Independent.

Citeste si: VIDEO| Zelenski, avertisment pentru locuitorii din Crimeea. Noi bombardamente în Odesa cu rachete de croazieră

Ucraina nu și-a asumat oficial responsabilitatea pentru atacurile de marți din Crimeea, dar președintele Zelenski i-a avertizat pe locuitorii din peninsulă să nu se apropie de alte baze militare ale rușilor.

Atacurile devastatoare din Crimeea au dus la demiterea lui Igor Osipov

Capacitate Ucrainei de a lovi mai adânc în teritoriul ocupat de ruși, fie cu rachete americane HIMARS, fie prin acte de esabotaj, indică o schimbare majoră în conflictul declanșat de ruși.

Și săptămâna trecută, exploziile au distrus avioane de război la o bază aeriană navală rusă de pe litoralul Mării Negre din Crimeea.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: China trimite trupe în Rusia

Ieri, agenția de presă rusă RIA a citat surse care spun că comandantul flotei lui Vladimir Putin de la Marea Neagră, Igor Osipov, a fost înlocuit cu un nou șef, Viktor Sokolov.

Viktor Sokolov.

Viceamiralul Viktor Sokolov, numit șef al flotei de la Marea Neagră 

[Sursa foto: The Moscow Times]

Dacă va fi confirmată, decizia ar marca una dintre cele mai importante demiteri ale unui oficial militar de până acum într-un război în care Rusia a suferit pierderi grele în oameni și echipament.

Citeste si: Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, alarmat de situația de la centrala nucleară de la Zaporojie

RIA Novosti a citat surse care spuneau că noul șef a fost prezentat membrilor consiliului militar al flotei în portul din Crimeea Sevastopol.

Flota Mării Negre, care are o istorie venrabilă în Rusia, a suferit mai multe umilințe de când președintele Vladimir Putin a ordonat invazia armatei ruse în Ucraina.

Următoare țintă a Ucrainei- podul care leagă Crimeea de continent

Ucraina a ameninţat miercuri cu distrugerea podului de peste strâmtoarea Kerci, construit cu mari cheltuieli de Moscova pentru a conecta Rusia la peninsula anexată Crimeea, unde au avut loc mai multe explozii la baze militare ruseşti, relatează AFP.

"Acest pod este o structură ilegală şi Ucraina nu şi-a dat acordul pentru construcţia sa. El aduce un prejudiciu ecologiei peninsulei şi deci trebuie distrus. Puţin contează cum: voluntar sau nu", a postat pe Telegram consilierul preşedintelui Ucrainei, Mihailo Podoliak.

Podul de la Kerci, care a fost inaugurat de preşedintele rus Vladimir Putin în mai 2018, a fost un şantier colosal şi costisitor de doi ani pentru a construi 19 kilometri care să lege Rusia continentală de Crimeea şi să dezenclavizeze peninsula la patru ani după anexarea sa de către Moscova.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si