Rusia creează liste cu ucraineni „care urmează să fie uciși sau trimiși în lagăre” în cazul unei invazii, a declarat Bathsheba Nell Crocker, ambasadorul SUA la ONU, potrivit Business Insider.

Citeste si: Reuniune de urgență a OSCE, la solicitarea Ucrainei

„Suntem profund îngrijorați de încălcările continue ale drepturilor omului de către Rusia în zonele Ucrainei pe care le ocupă deja și avem toate motivele să credem că aceste abuzuri se vor multiplica în urma unei noi ofensive militare”, a scris oficialul american într-o scrisoare către Înaltul

Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet.

Mesajul a fost distribuit luni de Washington Post, conform NBC News.

Cine sunt ucrainienii de pe lista neagră a Rusia

Bathsheba Nell Crocker a scris că „informațiile tulburătoare” obținute de SUA sugerează că Rusia plănuiește deja încălcări ale drepturilor omului înainte de o posibilă invazie a Ucrainei.

Oficialul SUA a adăugat că forțele ruse au folosit tactici cum ar fi crimele direcționate, răpirile, detențiile ilegale și tortura în timpul operațiunilor anterioare.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Potrivit lui Crocker, dizidenții, jurnaliștii, grupurile minorităților etnice și religioase, precum și minoritățile sexuale sunt țintele probabile ale Kremlinului.

„Mai exact, avem informații credibile care indică forțele ruse care creează liste cu ucraineni identificați care urmează să fie uciși sau trimiși în lagăre în urma unei invazii militare. Avem, de asemenea, informații credibile că forțele ruse vor folosi probabil măsuri letale pentru a dispersa protestele pașnice sau pentru a contracara exercițiile pașnice de rezistență percepută din partea populației civile”, a adăugat ambasadorul SUA la ONU.

Bathsheba Nell Crocker, ambasadorul SUA la ONU

[Sursa foto: Wikipedia]

Biroul de presă și departamentul de informații al guvernului rus nu a răspuns imediat la cererea Insider. pentru comentariu.

Serviciile secrete americane: s-au dat ordinele de atac pentru invadarea Ucrainei 

Comandanţii ruşi ar fi primit ordinele de atac pentru invadarea Ucrainei. În acest moment, ar face planurile specifice cu privire la felul în care vor proceda, arată informaţii obţinute de serviciile americane, potrivit CBS News.

Informaţiile obţinute arată că “ei fac tot ce ar face comandanţii americani dacă primesc ordin pentru a merge înainte”, a afirmat David Martin, corespondent CBS News.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

După săptămâni de avertismente că  invadarea Ucrainei  de către Rusia este iminentă, preşedintele american Joe Biden le-a spus jurnaliştilor, vineri, că este convins că Vladimir Putin a decis invadarea Ucrainei şi că Statele Unite cred că atacul va avea loc zilele următoare.

MAE recomandă românilor evitarea călătoriilor în Ucraina

Alerta de călătorie în Ucraina  a fost actualizată dumincă de MAE.

Situația de securitate din această țară continuă să se deterioreze accelerat și există riscul tot mai iminent al unei invazii a Rusiei.

Citeste si:  Joe Biden este pregătit de o întâlnire cu Putin "în orice moment, indiferent de format" pentru a evita un posibil război

Cetățenii români din Ucraina,   inclusiv reprezentanții mass-media, sunt rugați să fie vigilenți, să evite aglomerările mari de oameni, să se informeze permanent din surse sigure, să-și ajusteze prompt planurile de călătorie, în funcție de situația de securitate din zonă și să respecte reglementările stabilite de autoritățile ucrainene.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si