Diplomaţia rusă a decis, marți, să expulzeze doi diplomaţi finlandezi, ca măsură în oglindă faţă de o decizie similară a guvernului de la Helsinki, a anunţat Ministerul rus de Externe.

Citeste si: Rusia nu vrea „sub nicio formă” negocieri cu Ucraina

Ambasadorul finlandez a fost convocat marţi la sediul ministerului rus din Moscova, potrivit News.ro.

Citeste si: Război Rusia-Ucraina, ziua 83. Atac masiv cu rachete la Liov, lângă granița cu Polonia. Misiune încheiată la Azovstal

În cadrul acestei convocări, diplomaţia rusă a ”protestat puternic” faţă de expulzarea a doi angajaţi ai Ambasadei Rusiei în Finlanda.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

”Ambasadorul Finlandei a fost informat că, în răspuns la acţiuni ale autorităţilor finlandeze, partea rusă a decis să interzică prezența în Rusia a doi membri ai personalului Ambasadei Finlandei”, a precizat ministerul condus de Serghei Lavrov.

Aderarea Finlandei la NATO, primită cu nervozitate la Moscova

Acest anunţ intervine după ce Finlanda şi-a anunţat duminică candidatura ”istorică” la aderarea la NATO, o consecinţă directă a invaziei ruse a Ucranei, urmată îndeaproape de către Suedia.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat luni că Moscova va reacţiona doar la ”desfăşurarea unor infrastructuri militare NATO” pe teritoriul acestor două ţări nordice, însă Suedia a anunțat deja că nu este de acord cu amplasarea de baze ale alianței pe teritoriul său.

Citeste si: Șeful NATO: Rezervele Turciei cu privire la aderarea Finlandei şi Suediei trebuie luate în considerare

Ofensiva militară pe care Rusia o poartă în Ucraina de la 24 februarie a condus la un val de condamnări internaţionale şi de sancţiuni, dar şi la expulzarea a sute de diplomaţi ruşi din Occident.

Serghei Lavrov: „Finlanda și Suedia participă de mulți ani la exercițiile militare ale NATO"

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat marți că aderarea Finlandei și Suediei la NATO nu creează probabil „o mare diferență", deoarece cele două țări participă de mult timp la exercițiile militare ale alianței, transmite Reuters.

„Finlanda și Suedia, precum și alte țări neutre, participă de mulți ani la exercițiile militare ale NATO", a declarat Lavrov. 

Citeste si: Președintele Finlandei, surprins de "calmul" lui Putin când i-a transmis decizia privind aderarea la NATO

„NATO ia în considerare teritoriul lor atunci când planifică avansări militare spre est. Deci, în acest sens, probabil că nu există o mare diferență. Să vedem cum este folosit teritoriul lor în practică în cadrul Alianței Nord-Atlantice", a adăugat șeful diplomației ruse.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si