Close sidebar
Close sidebar

Rusia, mutare militară periculoasă în Belarus

Rusia a desfăşurat în Belarus trei avioane de vânătoare de tip MiG-31K, cea mai modernă versiune a acestui avion dezvoltat în anii '70, dotate cu rachete hipersonice de tip Kinjal - un vector care poate lovi în câteva minute orice capitală europeană, inclusiv cu un focos nuclear.

Sorin Negru,

Avioanele supersonice ruse, un pericol pentru orice țară

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Avionul supersonic de tip MiG-31K, cu două locuri, poate zbura cu o viteză de 3 200 de kilometri pe oră.

Citeste si: Dmitri Medvedev anunță când va folosi Rusia armele nucleare în Ucraina

Racheta de tip Kinjal, care poate depăşi o viteză de 11.000 de kilometri pe oră, este aproape imposibil de interceptat.

Miza strategică a acestei desfăşurări a Moscovei în Belarus nu este clară, conform News.ro. 

Citeste si: Rusia își schimbă strategia după 8 luni de război în Ucraina

Citeste si: S-a aflat de ce boală suferă Florin Salam. Motivul pentru care artistul refuză să fie operat de medici: „Nu sunt vești bune”- kanald.ro

Citeste si: Concedieri masive. Angajații care rămân fără loc de muncă la început de an. Posturile, reduse cu 24%- wowbiz.ro

Citeste si: ”Uimitor și îngrozitor”. Cum au reușit două orci, cu o slăbiciune pentru ficat, să decimeze cea mai mare populație de rechini albi- antena3.ro

Potrivit Reuters, Kremlinul marchează prin această măsură simbolică, o cooperare de nezdruncinat cu aliatul său belarus, pe al cărui teritoriu preşedintele rus Vladimir Putin îl foloseşte drept bază din spatele liniei frontului în ofensiva din Ucraina.

Trupele ruse din Belarus, o diversiune?

Prin staționarea forțelor mobilizate în Belarus, Rusia încearcă să distragă atenția Ucrainei și să o forțeze să-și mute soldații de la est și sud la nord, potrivit șefului adjunct al Statului Major General Oleksii Hromov.

Chiar dacă Rusia decide să atace Ucraina din Belarus, conducerea militară rusă va trebui mai întâi să antreneze oamenii recrutați, ceea ce va dura cel puțin 2-3 luni, a spus Hromov pe 3 noiembrie.

În octombrie, Rusia a transferat în Belarus aproximativ 1.500 de platforme feroviare cu arme și echipamente militare, până la 200 de vagoane de pasageri și peste 100 de vagoane de marfă cu echipament militar, potrivit Statului Major.

"Unitățile noastre sunt pregătite pentru orice acțiune a inamicului. Situația este sub control și complet stabilă", a spus Hromov.

Schimb de prizonieri între Rusia și Ucraina

Denis Puşilin, unul dintre principalii lideri separatişti proruşi din Doneţk, a anunțat un nou schimb de prizonieri cu Kievul. 

Autorităţile separatiste din estul Ucrainei anunţă joi eliberarea a 107 militari, în cadrul unui nou schimb de prizonieri cu Kievul, care urmează să recupereze acelaşi număr de prizonieri.

Citeste si: Pericol de accident nuclear la Zaporojie. Noi bombardamente ale rușilor

”Azi (joi), aducem acasă 107 dintre combtanţii noştri din temniţele ucrainene”, dintre care ”65 provin din republicile populare (de al) Doneţk şi Lugansk”, anunţat oficialul pro-rus într-po postare pe Telegram.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI