"Dacă Ucraina va cădea, Rusia ne va ataca pe noi iar apoi statele baltice", a declarat președintele georgian, Salomé Zourabichvili.

"Suntem următoarea țintă a Rusiei"

Președinta Georgiei, Salomé Zourabichvili, a acordat un interviu postului LRT, un canal TV lituanian, și a dezvăluit că Rusia va ataca Georgia sau statele baltice după ce Ucraina va fi înfrântă.

Potrivit publicației online Pravda.ua, Zourabichvili a mai spus că întreaga Europă, democrația însăși și viitorul regiunii sunt în pericol.

Salomé Zourabichvili.

Salomé Zourabichvili.

Ea consideră bătălia care se desfășoară în prezent în Ucraina ca fiind cea mai importantă situație-limită pentru viitorul Europei.

Salomé Zourabichvili a adăugat că Ucraina trebuie să câștige această bătălie- cu atât mai mult cu cât Kievul a rezistat atât de eroic, încât restului lumii i se părea imposibil.

Georgia se teme de un atac direct al Rusiei

„Al cui va fi rândul? Al nostru sau al vostru [tarile baltice’ – n.red.]. Noi suntem următorii dacă Rusia nu se oprește în Ucraina. În țara noastră există baze militare rusești în teritorii ocupate”.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În opinia președintelui georgian, liderul rus Vladimir Putin a pierdut deja primul tur al luptei din Ucraina, dar este esențial ca Ucraina să câștige bătălia finală, singura cale de ajunge asigurarea păcii și stabilității.

Președinta Georgiei, primită de Klaus Iohannis la Cotroceni

Președinta Georgiei, primită de Klaus Iohannis la Cotroceni

"Președintele rus nu duce un război militar, ci unul în stil KGB"

 „Reziliența și curajul de care au dat dovadă Ucraina și președintele ei arată lumii întregi că sunt capabili să reziste puterii militare a Rusiei, să înfrunte armata rusă, să umilească armata rusă.

Pentru că tot ceea ce se întâmplă – schimbarea comandanților militari, schimbările nesfârșite ale strategiei militare, cazul Prigojin – arată că președintele rus nu a reușit să-și realizeze ambițiile pe care și le-a propus și continuă nu un război militar, ci un război asemănător KGB”, a precizar președinta Georgiei.

Georgia a avut un răaboi direct cu Rusia lui Putin în 2008, când Kremlinul a declanșat  un conflict armat în  Georgia

Războiul  a început în august 2008 ca urmare a unei operațiuni militare lansate de către forțele georgiene contra regimului separatist oset. 

Medvedev și Putin, la unison: "Rusia va ocupa mai multe teritorii"

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a jurat sâmbătă că Rusia va ocupa mai multe teritorii în Ucraina, la un an după anexarea revendicată a patru regiuni ucrainene, prezentată de Vladimir Putin ca împlinirea proiectului imperial al "Noii Rusii".

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

"Operaţiunea militară specială (în Ucraina) va continua până la distrugerea completă a regimului nazist de la Kiev şi eliberarea teritoriilor iniţial ruseşti din mâinile inamicului", a scris Medvedev pe Telegram.

"Victoria va fi a noastră. Şi mai multe regiuni noi vor integra Rusia", a continuat actualul numărul doi al Consiliului de Securitate rus şi susţinător zelos al atacului Kremlinului în Ucraina.

La rândul său, preşedintele rus Vladimir Putin a promis "o regenerare şi o dezvoltare socio-economică" a regiunilor anexate în Ucraina, într-un discurs filmat şi difuzat sâmbătă de Kremlin.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si