Ministerul rus al Apărării a reacționat după acuzațiile autorităților ucrainene și a transmis un comunicat oficial în care precizează că, în cazul bombardamentului de la Kramatorsk, este vorba de o „provocare”, informează CNN.

Citeste si: Mesajul șocant scris pe una dintre rachetele care au lovit gara Kramatorsk. Rusia spune că nu folosește acel tip de rachete, dar imaginile apărute pe internet o contrazic

Oficialii de la Moscova au transmis vineri o declarație de presă în care au descris atacul cu rachete asupra unei stații de tren din orașul ucrainean Kramatorsk o „provocare”. Declarația reflectă recentele negări ale crimelor din suburbia Bucha a capitalei Kiev.

Kramatorsk se află în regiunea Donbas, dar în afara zonei controlate de separatiștii pro-ruși

[Sursa foto: CNN]

Ministerul Apărării de la Moscova: Rachetele Tochka sunt utilizate doar de forțele armate ucrainene 

„Toate declarațiile reprezentanților regimului naționalist de la Kiev cu privire la presupusul „atac cu rachete” al Rusiei din 8 aprilie la gara din Kramatorsk sunt o provocare și nu corespund absolut realității”, se arată în comunicatul transmis de la Moscova.

Citeste si: Rușii au bombardat o gară din estul Ucrainei. Cel puțin 30 de morți, inclusiv copii, și sute de răniți

Rusia neagă existența unui atac cu rachete sau artilerie în orașul Kramatorsk.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„La 8 aprilie, forțele armate ruse nu au condus și nu au planificat niciun foc de artilerie în orașul Kramatorsk. Subliniem că rachetele tactice Tochka-U, ale căror epave au fost găsite în apropierea gării Kramatorsk și fotografiate de martori oculari, sunt folosite numai de forțele armate ucrainene”, se spune în declarația de presă 

Potrivit CNN, forțele ucrainene au în inventar rachete de tip Tochka, proiectate de sovietici, dar acestea au fost folosite și de forțele ruse și separatiste în trecut.

Dmitri Kuleba: Rușii știau că gara este plină de civili. Este măcel deliberat

Forțele ruse știau că gara din orașul Kramatorsk era „plină de civili” și totuși, au decis să o lovească cu rachete, a scris ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba pe Twitter.

„Rușii știau că gara din Kramatorsk era plină de civili care așteptau să fie evacuați. Totuși au lovit-o cu o rachetă balistică, ucigând cel puțin 30 de persoane și rănind cel puțin o sută de oameni”, spune Kuleba.

Ministrul de externe a numit acțiunile rușilor „macel deliberat”, jurând că va aduce „fiecare criminal de război în fața justiției”.

Și președintele Volodimir Zelenski a condamnat atacul asupra civililor din Kramatorsk, el precizând într-un discurs ținut în Parlamentul Finlandei că sunt cel puțin 300 de răniți. 

Citeste si: Pentagonul a dezvăluit: Putin a renunțat la Kiev, dar nu renunță la Ucraina. „Rămâne de văzut cum se va termina totul”

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Trei trenuri cu persoane evacuate sunt blocate joi în aceeaşi regiune din Ucraina după un alt atac aerian asupra liniei ferate, potrivit şefului companiei feroviare ucrainene.

Aproximativ 4000 de oameni se aflau în gară la momentul exploziilor

Aproximativ 4.000 de oameni se aflau în stația Kramatorsk când rachetele au lovit gara, potrivit primarului din Kramatorsk.

„Aceasta este o altă dovadă că Rusia îi ucide în mod brutal și barbar pe ucrainenii civili, cu un singur scop- să ucidă”, a transmis primarul într-un comunicat de presă.

Imaginile cu evacuările gara Kramatorsk, înregistrate cu câteva ore înainte de atacul cu rachete, arată cât de aglomerată era stația de tren: 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si