Un rezervor de stocare a petrolului a fost incendiat, marți, „ca urmare a unui atac cu drone” lângă aerodromul Kursk, în sud-vestul Rusiei, a anunțat marți guvernatorul regiunii pe Telegram.

Citește și: Două plicuri suspecte la Ambasada Ucrainei din București. Echipele antitero, la fața locului. Anunțul SRI

Putin a condus marți dimineață o ședință operațională cu membrii Consiliului de Securitate pe teme care privesc "securitatea internă a statului rus".

Atacuri cu drone în interiorul Rusiei

Acuzațiile Rusiei vin la o zi după ce Moscova a transmis că Ucraina a lansat alte două lovituri cu drone în adâncul teritoriului său, potrivit Politico.eu.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Kremlinul sugerează că regimul de la Kievul adoptă în mod neașteptat noi tactici, lovind instalațiile militare din interiorul Rusiei, cu mult dincolo de zonele sale de graniță.  

Citește și: VIDEO- Vladimir Putin, prima vizită în Peninsula Crimeea de la începutul ofensivei Moscovei contra Ucrainei

„Un rezervor de stocare a petrolului a luat foc în apropierea aerodromului din Kursk, ca urmare a unui atac cu drone”, a scris guvernatorul regional din Kursk, Roman Starovoit.

„Nu au fost victime. Incendiul este localizat. Toate serviciile speciale funcționează la fața locului”, a precizat oficialul rus.

Aerodromul este situat la periferia orașului Kursk, la aproximativ 100 de kilometri de granița cu Ucraina.

Schimbare majoră a strategiei Ucrainei în războiul cu Rusia

Luni, Ministerul rus al Apărării a acuzat Ucraina că este responsabilă pentru două atacuri cu drone efectuate la sute de kilometri în interiorul Rusiei, care au ucis trei persoane.

Dacă sunt confirmate, aceste rapoarte ar putea indica o evoluție majoră a războiului care a escaladat odată cu invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia în februarie, forțele ucrainene fiind acum capabile și dispuse să lovească ținte în interiorul Rusiei.

Kievul nu a revendicat niciuna dintre cele trei lovituri cu drone, deși înalți oficiali au luat peste picior Kremlinul după exploziile de luni pe aerodrom.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si