Decizia Rusiei de a încheia acordul care privește transportul de cereale pe Marea Neagră pune în pericol exportul de cereale, se pare, la nivel mondial. Întrerupând acest acord, Rusia a ridicat nemulțumirile țărilor care au pus bazele acordului, printre care, și a membrilor NATO.

"Condamn decizia unilaterală a Rusiei"

Cu aceste cuvinte și a început postarea Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO.

Mircea Geoană și-a expus punctul de vedere public, într-o postare pe contul personal de Facebook.

Acesta condamnă decizia Rusiei de a întrerupe acordul privind transportul de cereale pe Marea Neagră, întrerupere care afectează transportul de cereale la nivel mondial, Rusia fiind una dintre cele mai mari producătoare agricole din lume.

"Condamn decizia unilaterală a Rusiei de a se retrage din acordul privind exporturile de cereale ale Ucrainei prin Marea Neagră, în pofida demersurilor aliatului nostru, Turcia, și ale Organizației Națiunilor Unite! Războiul ilegal al Federației Ruse împotriva Ucrainei continuă să aibă impact asupra milioanelor de oameni vulnerabili din întreaga lume. În contextul acesta instabil, este datoria noastră să construim și să consolidăm rute alternative", a scris Mircea Geoană.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Se anunță o săptămână cu noi scumpiri la carburanți. Cât vor plăti acum șoferii

Se vor crea rute alternative

Decizia Rusiei de a încheia acordul pune partenerele din acord în situația de a crea rute alternative pentru a nu împiedica transportul de cereale.

Mircea Geoană a menționat că navigarea nu trebuie pusă în pericol.

Încheierea acordului de către Rusia înseamnă, pe lângă o dificultate în transportul de cereale și navigarea pe Marea Neagră a Ucrainei, finalizarea acordului diplomatic de anul trecut care a fost creat pentru a preveni o criză alimentară globală.

Întreruperea afectează transportul de cereale la nivel mondial, Rusia fiind una dintre cele mai mari producătoare agricole din lume.

Întreruperea afectează transportul de cereale la nivel mondial, Rusia fiind una dintre cele mai mari producătoare agricole din lume.

[Sursa foto: Facebook- Mircea Geoană]

"Mai mult ca oricând, trebuie să ne asigurăm că putem naviga cu încredere prin vremuri de profundă incertitudine, pentru noi, dar și pentru întreaga lume. Nu trebuie să lăsăm dependențele unilaterale să definească destinul nostru, iar astăzi, rutele alternative nu sunt doar o opțiune, ci o necesitate", a continuat secretarul general adjunct al NATO.

Citește și: Aburul ieșit din rezorvul unui tren neelectrificat a cauzat arsuri grave mai multor pasageri


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si