„Navele flotei Federației Ruse la Marea Neagră îndeplinesc sarcini în regiunile desemnate ale zonelor operaționale din Marea Neagră și Marea Azov”, a transmis luni ministerul de la Kiev.

Citeste si: Cum arăta orașul Mariupol înainte de invazia Rusiei

„Unele nave au intrat într-o zonă mai strânsă, probabil pentru a efectua lovituri cu rachete împotriva instalațiilor din Ucraina”, afirmă oficialii ucraineni.

Rușii se regupează pentru noi atacuri

Trupele ruse se concentrează pe păstrarea pozițiilor și încearcă să se regrupeze pentru a-și spori capacitățile ofensive, potrivit informațiilor prezentate de administrația de la Kiev.

Forțele de Apărare ale Ucrainei spune că Rusia se regrupează pentru a avansa către granițele administrative ale regiunilor Donețk și Lugansk, care sunt parțial controlate de separatiștii susținuți de ruși.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Roman Abramovici şi mai mulți ucraineni ar fi fost otrăviţi la Kiev în timpul negocierilor. Ce simptome au prezentat aceștia

NATO a stabilit la summit-ul de săptămâna trecută înfiinţarea a încă patru grupuri multina­ţio­nale de luptă, în România, Bulgaria, Ungaria şi Slovacia, pe lângă cele patru care există deja în Europa de Est.

Este vorba de consolidarea forțelor nord-atlantice în zona de sud-est a Europei, acolo unde este pericolul cel mai mare în prezent din partea Rusiei, către regiunea Mării Negre.

Regiunea Mării Negre, un butoi cu pulbere

Klaus Iohannis a cerut în repetate rânduri ca trupele NATO să fie prezente în România și în zona Mării Negre ca răspuns cu caracter strict defensiv la agresiunea Rusiei.

Președintele român a insistat că este nevoie, urgent, de o consolidare consistentă și echilibrată a Flancului Estic, de o Prezență Înaintată unitară și întărită.

„Este necesară o prezență militară sporită aliată în țara noastră și în regiunea Mării Negre, ca răspuns cu caracter strict defensiv la agresiunea Rusiei. Un exemplu clar și necesar în acest sens îl reprezintă crearea cât mai rapidă a unui Grup de Luptă NATO în România", a spus șeful statului înainte de summit-ul NATO de la Bruxelles. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si