Close sidebar
Close sidebar

Rusia, primul incident major cu o țară membră NATO

Rusia a anunțat vineri că a ucis circa 30 de ''mercenari polonezi'' într-un atac întreprins în nord-estul Ucrainei, într-un context de puternice tensiuni între Moscova şi Varşovia, informează AFP.

Sorin Negru,

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Moscova, Igor Konaşenkov, a declarat că armata rusă a eliminat un detaşament de mercenari polonezi în zona Harkov.

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Moscova, Igor Konaşenkov, a declarat că armata rusă a eliminat un detaşament de mercenari polonezi în zona Harkov.

"În urma loviturii, un detaşament de mercenari al unei companii militare private poloneze(...) a fost lichidat în satul Iziumske, în regiunea Harkov. Până la 30 de mercenari polonezi au fost eliminaţi", a transmis oficialul rus.

Citeste si: Rusia își schimbă strategia în Marea Neagră după pierderea a două nave de război

Președintele polonez Andrzej Duda, care a revenit în ţară după o vizită la Kiev, a acuzat joi Rusia că duce un ”război total” în Ucraina.

Președintele Poloniei acuză Rusia de "terorism"

„Nu este război, este terorism. Dacă cineva trimite avioane şi soldaţi să bombardeze zone rezidenţiale şi să omoare civili, nu este război. Este cruzime, banditism, terorism”, a declarat președintele Poloniei în cadrul unei conferinţe de presă. Duda consideră că aceasta este „faţa agresiunii ruse împotriva Ucrainei”.

Totodată, Andrzej Duda a semnat vineri legea care interzice importurile de cărbune din Rusia și Belarus.

Citeste si: Peste 500 de civili, dintre care 24 de copii, ucişi în regiunea Harkov

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Măsura face parte dintr-un pachet legislativ care vizează combaterea agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, a informat presa din Polonia.

Președintele polonez a vizitat, miercuri, Kievul, alături de președinții Letoniei, Lituaniei și Estoniei:

Patru președinți din Europa, împreună cu Volodimir Zelenski, la Kiev

[Sursa foto: Twitter]

Represalii ale Rusiei după atacurile armatei ucrainene

Ministerul Apărării rus a anunţat că a distrus o uzină de armament de la periferia Kievului şi că loviturile asupra capitalei ucrainene se vor intensifica, "pentru a răspunde atacurilor întreprinse de Ucraina pe teritoriul rus".

Aceste declaraţii par să anunţe o nouă schimbare de abordare a Rusiei, care, după ce a eşuat să-i învingă pe apărătorii Kievului, a anunţat la sfârşitul lui martie că se va concentra pe estul Ucrainei, retrăgându-şi forţele care întreprindeau asaltul împotriva capitalei ucrainene.

Citeste si: Zelenski laudă curajul ucrainenilor care au arătat că ”navele ruseşti pot merge... doar la fund"

"Numărul şi amploarea loviturilor de rachete asupra unor obiective din Kiev va creşte, ca replică la toate atacurile de tip terorist şi la actele de sabotaj întreprinse pe teritoriul rus de regimul naţionalist de la Kiev", a declarat ministerul rus,, potrivit Agerpres.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Joi, guvernatorii celor două regiuni ruse de lângă frontiera cu Ucraina au acuzat forţele ucrainene că au bombardat două sate de pe teritoriul rus, Klimovo şi Spodariuşino, rănind şapte persoane.

La Klimovo, atacul a fost întreprins de două elicoptere ucrainene, au afirmat autorităţile ruse, acuzaţii dezminţite de Kiev şi care nu au putut fi verificate dintr-o sursă independentă.

La 24 februarie, armata rusă a lansat o agresiune militară neprovocată împotriva Ucrainei, ceea ce Rusia numeşte ”operaţiune militară specială pentru denazificarea” ţării vecine.

După ce s-au regrupat în ultimele două săptămâni, este de aşteptat ca forţele ruse să lanseze o ofensivă de amploare în estul şi sudul Ucrainei pentru a prelua controlul complet asupra provinciilor separatiste Doneţk şi Lugansk.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI