Rusia a pregătit sistemul avansat de rachete nucleare Sarmat- cunoscute drept Satan II- în „serviciu de luptă”, potrivit Al Jazeera.

Șeful agenției spațiale ruse, Iuri Borisov, spune că noul sistem de rachete balistice intercontinentale este acum în funcțiune, informează agențiile de presă din Rusia.

Citește și: Imagini cu craterul format pe Lună, în urma misiunii eșuate a Rusiei ,,Luna-25''. Craterul format se află ,,la circa 400 de kilometri de locul de aterizare prevăzut''

Moscova a pus în funcțiune o rachetă balistică intercontinentală avansată despre care președintele rus Vladimir Putin a spus că i-ar face pe inamicii Rusiei „să se gândească de două ori” la amenințările lor, potrivit comentariilor raportate de șeful agenției spațiale a țării.

Iuri Borisov, șeful agenției spațiale ruse Roscosmos, a declarat că rachetele Sarmat „și-au asumat serviciul de luptă”, potrivit rapoartelor agenției de presă ruse de vineri.

Sistemul de rachete Satan II, în alertă de luptă

„Sistemul strategic Sarmat și-a asumat o poziție de alertă de luptă”, a transmis agenția de știri de stat TASS, care l-a citat pe șeful Roscosmos.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

„Pe baza estimărilor experților, RS-28 Sarmat este capabil să livreze un focos MIRVed cu o greutate de până la 10 tone în orice locație din întreaga lume, atât peste Polul Nord, cât și la Polul Sud”, a spus TASS în raportul său.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, John Kirby, a declarat vineri că nu este în măsură să confirme rapoartele conform cărora Rusia a pus Sarmat-ul în stare de pregătire pentru luptă.

Alertă după atacul asupra Podului din Crimeea

Rusia a anunţat că a doborât în Marea Neagră, în noaptea de vineri spre sâmbătă, trei drone navale ucrainene care vizau podul din Crimeea, relatează presa internațională.

Citește și: Țara aliată cu Rusia lui Putin a lansat două rachete balistice. Lumea, pe un butoi cu pulbere

"Pe 2 septembrie, în jurul orei 02:20 ora Moscovei (23:20 GMT vineri, n.red.) a treia ambarcaţiune semi-submersibilă ucraineană fără echipaj, trimisă de regimul de la Kiev pentru a efectua un atac terorist pe podul din Crimeea, a fost distrusă în Marea Neagră" a anunţat Ministerul rus al Apărării pe Telegram. 

Pe 12 august, două atacuri cu rachete ucrainene au fost dejucate deasupra acestui pod strategic din strâmtoarea Kerci.

Acest pod, construit cu importante costuri din ordinul preşedintelui rus Vladimir Putin după anexarea Peninsulei Crimeea în 2014, a fost vizat în mod repetat de atacuri ucrainene.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si