Rusia a anunțat că va retrage astăzi noi trupe din apropierea graniței cu Ucraina. Mai exact, este vorba despre tancuri și echipament militar din Peninsula Crimeea.

Ministrul rus al Apărării a prezentat o filmare în care se observă o coloană de tancuri și alte vehicule militare care pleacă din Crimeea anexată pe un pod de cale ferată, după finalizarea exercițiilor. Ministrul rus a mai precizat că alte trupe s-ar putea întoarce curând la bazele lor.

Citeste si: Ucraina atacată masiv cibernetic. Site-urile instituțiilor centrale au căzut unul după altul

150.000 de soldați ruși la granița cu Ucraina

Rusia a stabilit aproximativ 150.000 de soldați la granița cu Ucraina și 30.000 de militari, implicați în exerciții militare în Belarus. 

Retragerea trupelor este interpretată de unii drept semn de detensionare. În același timp, alți analiști sunt de părere că este prea devreme pentru a stabili dacă acest lucru reprezintă cu adevărat o schimbare.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Vladimir Putin, după întâlnirea cu cancelarul Germaniei: "Nu vrem război"

Președintele SUA, Joe Biden: Rusia își face singură rău dacă atacă Ucraina

Președintele american Joe Biden a transmis, marți seara, un nou avertisment Rusiei, cu privire la costurile uriașe pe care le-ar avea în cazul unei invazii a Ucrainei. "Dacă Rusia atacă Ucraina, aceasta va fi întâmpinată cu o condamnare internaţională copleşitoare.

Lumea nu va uita că Rusia a ales moartea inutilă şi distrugerea. Invadarea Ucrainei se va dovedi a fi o rană autoprovocată", a declarat liderul de la Casa Albă. Joe Biden s-a adresat și cetățenilor ruși, cărora le-a spus că nu sunt inamicii americanilor.

Citeste si: Data la care Rusia ar putea invada Ucraina. Ce spun oficialii americani?

Președintele SUA Joe Biden a transmis că o invazie rusă a Ucrainei rămâne „clar posibilă”, în ciuda anunțului de la Kremlin privind retragerea parțială a trupelor de la graniță, și  a avertizat Moscova cu privire la implicațiile unui atac . Rusia își va face singură rău dacă declanșează un război, a orecizat Biden.

„Dacă Rusia continuă, vom strânge lumea în spatele nostru să se opună agresiunii”, a spus Biden, promițând că  SUA și aliații săi sunt gata să impună „sancțiuni puternice”  . 

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani își pierde viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

„Dacă Rusia atacă Ucraina în zilele sau săptămânile următoare, costul uman pentru Ucraina va fi imens.

Și costul strategic pentru Rusia va fi, de asemenea, imens.  Lumea nu va uita că Rusia a ales moartea și distrugerea inutile; invadarea Ucrainei se va dovedi a fi o rană autoprovocată”, a adăugat Joe Biden.

Citeste si: Lucian Bode spune că frontierele de stat ale României sunt sigure. A fost întocmit un plan de acțiune pentru refugiați


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si