Close sidebar
Close sidebar

Rusia va instala noi trupe militare la granița cu Europa. Ce spune secretarul general adjunct al NATO?

Rusia anunță că va începe instalarea a 20 de noi formațiuni și unități militare în apropierea frontierelor sale până la sfârșitul acestui an, ca răspuns la acțiunile NATO, a afirmat, luni, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, conform Reuters.

Alina Raducu,

Rusia va instala noi trupe militare la granița cu Europa. Ce spune secretarul general adjunct al NATO? [Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Acțiunile colegilor noștri occidentali distrug sistemul de securitate mondial și ne obligă să luăm contramăsuri adecvate”, a declarat Șoigu, citat de agenția de Interfax.

Ministrul rus al Apărării precizează că 20 de unități militare vor fi instalate la granița de vest a Rusiei

„Aproximativ 20 de formațiuni și unități militare vor fi desfășurate în districtul militar de vest până la sfârșitul anului”, susține Serghei Șoigu.

Serghei Şoigu a mai afirmat că unitpțile militare desfășurate de Rusia „sunt sincronizate cu furnizarea de armament şi tehnică modernă”.

„În acest an, este planificată furnizarea a aproximativ 2.000 de echipamente noi trupelor acestui district militar ”,  a declarat ministrul rus al apărării.

Citeste si: Toate persoanele care se vor vaccina marți, 1 iunie 2021, la centrul drive-thru din Piața Constituției vor primi bilete gratuite la teatre și muzee  

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

„Americanii trebuie să presupună că o serie de semnale de la Moscova vor fi incomode pentru ei, inclusiv în zilele următoare”, a declarat Sergei Ryabkov, viceministrul de externe al Rusiei.

În urmă cu o lună, Serghei Șoigu afirma că acțiunile desfășurate de Statele Unite și NATO în Europa au contribuit la amenințarea militară de pe continent. „Intenționăm să facem tot ce e necesar pentru a asigura securitatea frontierelor noastre”, preciza ministrul rus al Apărării.

Citeste si: Premierul Florin Cîţu: „De mâine, putem să vaccinăm şi adolescenţii. Îi încurajez pe părinţi să ia cea mai bună decizie pentru copiii lor.”

Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană a precizat, luni, că NATO este capabilă şi pregătită să îşi apere toţi aliaţii

Aceste declaraţii au fost făcute în urma inițierii exerciţiului NATO Steadfast Defender 21 în România. Adjunctul secretarului general al NATO a spus că acest exerciţiu este „plănuit de mult timp, nu e direcţionat împotriva nimănui şi este strict defensiv”.

De asemenea, adjunctul secretarului general al NATO a mai spus că „nu este doar un exemplu al forţei NATO, ci şi al transparenţei”.

Citeste si: Câte persoane care nu sunt din aceeași familie pot sta la aceeași masă, la terasă, după 1 iunie? CNSU a stabilit noile măsuri de relaxare

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI