Centrala nucleară de la Zaporojie este controlată de trupele ruse, dar personalul ce se ocupă de centrală este ucrainean. Rusia dorește să preia controlul și asupra modului de operare asupra centralei.

Rusia vrea control deplin asupra centralei nucleare de la Zaporojie

"Centrala nucleară Zaporojie se află acum pe teritoriul Federației Ruse și, în consecință, ar trebui să fie operată sub supravegherea agențiilor noastre relevante", a declarat ministrul adjunct de externe Serghei Vershinin, citat de RIA Novosti.

Citeste si: Volodimir Zelenski a vorbit despre aderarea Ucrainei la NATO: ”Sunt sigur că vom implementa acest proiect”

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Nu este clar cum intenționează Rusia să controleze centrala, însă reprezentanți ai ONU vor vizita Moscova pentru a discuta această chestiune.

Putin pune Europa pe ”jar” 

”Guvernul se va asigura ca instalaţiile nucleare ale acestei centrale(...) să fie acceptate ca proprietate federală”, se arată în acest decret, publicat în contextul în care se profilează o vizită în Ucraina a directorului Agenţiei Internaţionale a Energiei Atomice (AIEA) Rafael Grossi.

Citeste si: Un centru pentru copiii cu nevoi speciale, distrus de rachetele Rusiei în Zaporojie

Centrala se află în regiunea ucraineană Zaporijjea, anexată de Putin vineri alături de regiunile ucrainene Herson (sud), Doneţk şi Lugansk (est).


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si