Ministrul rus al Comerţului Denis Manturov a dat asigurări că trei întreprinderi biomedicale urmează să fie în măsură să producă, încă din septembrie- în mod industrial- un vaccin dezvoltat de Laboratorul de Cercetare în Epidemiologie şi Microbiologie Nikolai Gamaleia.

”Potrivit primelor estimări(...), am putea furniza încă de anul acesta câteva sute de mii de doze de vaccin pe lună, iar apoi până la mai multe milioane, la începutul anului viitor”, a

declarat el pentru agenţia publică rusă de presă Tass.

Rusia lucrează de luni de zile, la fel ca numeroase alte ţări din lume, la mai multe proiecte de vaccin împotriva covid-19.

Vaccinul pus la punct de Centrul Gamaleia este o colaborare cu Ministerul rus al Apărării.

Rusia promite sute de mii de doze de vaccin împotriva covid-19

Un al doilea prototip de vaccin împotriva covid-19 este conceput la Centrul de stat de Cercetare Vektor, în Siberia, iar primele doze sunt aşteptate în octombrie, potrivit autorităţilor.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

rusia vaccin covid 19

Citeste si: Alertă la Vatican. Papa Benedict XVI este grav bolnav

Citeste si: Fiul fostului premier Radu Vasile a ajuns un potent om de afaceri! Fost pilot de avion, Tudor Vasile deține o fabrică și a investit într-un proiect imobiliar de 25 milioane de euro!

Citeste si: Femeie la un pas de moarte, după ce a fost zdrobită între două balene

Rusia- a patra cea mai afectată ţară din lume de pandemie după Statele Unite, Brazilia şi India- şi-a proclamat încă din aprilie voinţa de a se afla între primele ţări, dacă nu prima, care creează un vaccin împotriva SARS-CoV-2.

Vaccinuri COVID-19, 2020

Însă cercetători şi-au exprimat îngrijorarea faţă de rapiditatea cu care sunt puse la punct vaccinuri ruseşti, apreciind că unele etape pot fi sărite în vederea accelerării activităţii, la presiunea autorităţilor, care au comparat această cursă a vaccinului cu lansarea de către URSS, în 1957, a primului satelit artificial- Sputnik.

Citeste si: Alexandra Stan se retrage din muzică: „Îți dau și repertoriul...”

Rusia nu a publicat până acum vreun studiu detaliat al rezultatelor testelor care să permită să se stabilească eficienţa produselor pe care afirmă că le-a dezvoltat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si