Aliați Rusia și Ucraina. Care sunt statele care sprijină cele două țări aflate în război?

Odată cu Tratatul de la Peraiaslav, din 1654, Ucraina nu a avut parte de foarte multe momente de independență față de Rusia. Acest lucru a fost posibil de puține dăți, în situații geopolitice precum ultimele zile din Primul Război Mondial, după Revoluția din 1917.

Citeste si: VIDEO| Armata rusă pregătește atacul decisiv asupra capitalei Ucrainei

Conceptul de independență ucraineană este văzut prin ochii rușilor ca pe un lucru care nu va avea loc. Vladimir Putin a numit acest aspect o consecință nefericită după dezastrul în care s-a prăbușit Uniunea Sovietică. 

război rusia ucraina

Război Rusia-Ucraina. Cine sprijină cele două țări?

[Sursa foto: istockphoto.com]

Cine sunt aliații Rusiei în războiul din prezent

Cea mai mare parte a țărilor din lume condamnă acțiunile lui Vladimir Putin desfășurate în Ucraina. Cu toate acestea există aliați ai Rusiei care susțin deciziile și demersurile lui Vladimir Putin. Printre aceștia se numără: Cecenia, Osetia de Sud, Republica Abhazia, China care a luat apărarea Rusiei și Coreea de Nord care spune că principala cauză a crizei este reprezentată de acțiunile SUA și ale Occientului.

Citeste si: Informații de ultimă oră din Belarus. Țara nu se va alătura Rusiei în operațiunile din Ucraina

război rusia ucraina

Cine sunt statele care susțin Rusia în conflict și ce sancțiuni au fost aplicate?

[Sursa foto: istockphoto.com]

Ținând cont de faptul că Rusia nu vrea să oprească acțiunile pe care le-a început în Ucraina, SUA, Marea Britanie și Uniunea Europeană au adoptat sancțiuni care să înghețe activele președintelui Vladimir Putin și ale ministrului său

de externe, Serghei Lavrov. Aceștia intenționează să aplice sancțiuni băncii centrale ruse și să elimine o parte din creditorii țării din cadrul sistemului global de Swift.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Aliați precum Japonia, Canada, Australia și Coreea de Sud au adoptat sancțiuni în numele Rusiei.

Pe cine are Ucraina de partea sa în acest război

Mai multe state s-au mobilizat și oferă Ucrainei suport material și financiar Ucrainei. România va trimite un ajutor în valoare de 3 milioane de euro care constă în combustibil, veste antiglonț, echipamente militare, alimente, apă și medicamente.

Citeste si: De e important orașul Cernobîl pentru armata rusă?

Germania susține Ucraina și a transmis duminică seară că va trimite în Ucraina 1000 de arme anti-tanc și 500 de rachete de tip Stinger. Olanda contribuie cu armament și a trimis în Ucraina 200 de rachete Stinger, 300 de căști de luptă, 200 de veste balistice, 30 de detectoare de metale, 5 sisteme radar de localizare a armelor, 100 de arme cu lunetă cu 30.000 de cartușe.

război rusia ucraina

Care sunt țările care sprijină Ucraina în conflict?

[Sursa foto: istockphoto.com]

Statele Unite ale Amercii a anunțat că va ajuta Ucraina cu armament în valoare de 350 de milioane de dolari. Belgia sprijină cu 300 de militari care vor ajunge în România pentru a întări Flancul estic al NATO și trimite 2.000 de mitraliere și 3.000 de tone de tone de combustibil în Ucraina.

Citeste si: Rusia este acuzată că a folosit arme termobarice în Ucraina: Dezastrul pe care Rusia încearcă să îl provoace Ucrainei este mare

Slovacia trimite 12.000 de cartușe de muniție, 10 milioane de litri de combustibil, 2.4 litri de combustibil pentru aviație și 2 vehicule pentru deminare, în valoare de 11 milioane de euro.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Un convoi cu muniție din partea Poloniei a fost trimis în Ucraina, iar Republica Cehă a acceptat să susțină Ucraina cu 4.000 de obuze de artilerie în valoare de 1.7 milioane. Finlanda a trimis 15 milioane de euro în Ucraina, Suedia a oferit ajutor militar și umanitar, iar Azerbaijan a oferit medicamente.

Citeste si: Criza din Ucraina afectează prețurile carburanților în România. Litrul de benzină a depășit pragul de 7 lei

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si