Rachete ruseşti au lovit o cale ferată din vestul Ucrainei, potrivit oficialilor ucraineni, citaţi de CNN. Atacurile au avut loc în apropiere de tunelul Beskyd, în Munţii Carpaţi, nu departe de graniţa cu Slovacia, informează News.ro.

Citeste si: Zelenski: Invadatorii ruși controlează 20% din teritoriul Ucrainei

Maksim Kozitski, şeful administraţiei militare a regiunii Liov, a spus că două persoane au fost rănite, conform Timpul.md.

Scopul atacului: stoparea traficului feroviar

Anton Gheraşcenko, un consilier din cadrul Ministerului de Interne, a afirmat că scopul atacurilor a fost de a „perturba traficul feroviar şi a opri aprovizionarea cu combustibil şi arme de la aliaţii noştri”.

Citeste si: Securitatea de la Marea Neagră, discutată de Iohannis și ministrul Apărării din Turcia, Hulusi Akar

„Verificăm nivelul daunelor provocate infrastructurii. Nu sunt victime în rândul muncitorilor la cafea ferată. Trei trenuri de pasageri au întârziere. Sunt în locuri sigure şi pasagerii sunt în siguranţă”, a spus Oleksandr Kamyshin, CEO al companiei de stat Căile Ferate Ucrainene.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Munții Carpați formează un arc cu o lungime de circa 1.700 km și lățimea maximă de 130 km, desfășurându-se pe teritoriul a șapte state: Cehia (3%), Slovacia (17%), Polonia (10%), Ungaria (4%), Ucraina (11%), România (51%) și Serbia (4%). 

Rușii atacă puternic cu rachete de croazieră ținte din Munții Carpați, în teritoriul vestic al Ucrainei, în apropiere de Slovacia.

Rachetă de croazieră, doborâtă în Bucovina

În regiunea Cernăuți, un avion de vânătoare al Forțelor Aeriene ucrainene a doborât o rachetă de croazieră.

Potrivit șefului Administrației Militare Cernăuți, Serghei Osaciuk, racheta care zbura deasupra Bucovinei a fost doborâtă de un  avion de vânătoare. Oficialul a îndemnat bucovinenii să nu ignore sirena și să se ascundă în adăposturi.

Este primul caz de interceptare a unei rachete rusești pe cerul  regiunii Cernăuți. Racheta a fost doborâtă deasupra comunei Vikno, raionul Cernăuți, potrivit agenției de presă cernăuțene BucPress.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Rusia lovește tot mai aproape de granița cu România

Bombardament în Odesa

O rachetă rusă a lovit sâmbătă, 4 iunie, o clădire agricolă din regiunea Odesa, din sudul Ucrainei, rănind două persoane, potrivit unui oficial local. Purtătorul de cuvânt al administrației militare regionale Odesa, a declarat pe Telegram:

"Dimineața la Odesa a început cu o lovitură de rachete. Aeronavele Federației Ruse au lansat un atac cu rachete de croazieră asupra unuia dintre cartierele regiunii Odesa.

O rachetă de tip Ha-59 a lovit o întreprindere agricolă. Din primele informații, două persoane au fost rănite. O echipă investighează incidentul, iar salvatorii au stins incendiul rezultat", a adăugat el.

El a remarcat, de asemenea, că mai multe nave care transportau rachete de croazieră continuă să se afle în Marea Neagră, adăugând că forțele ruse încearcă să-și întărească punctul de sprijin pe Insula Șerpilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si