Forţe ruse au luat ca ţintă, vineri, un centru pentru persoane cu dizabilităţi din apropiere de Harkov (est), însă fără să facă victime, potrivit unui prim bilanţ al serviciilor ucrainene de urgenţă, după ce au atacat un spital pediatric şi o maternitate la Mariupol, relatează AFP.

Citeste si: Reacția lui Putin după ce NATO a trimis trupe în estul Europei

„Inamicul a lovit azi (vineri) o instituţie specială pentru persoane cu dizabilităţi, în apropiere de Oskil”, anunţă într-o postare pe Telegram şeful administraţiei regionale, Oleh Sinegubov.

330 de persoane se aflau în clădire în momentul invadării

El precizează că 330 de persoane- inclusiv zece în scaun cu rotile şi 50 care nu se pot deplasa- se aflau în instituţie la momentul atacului.

În total, 73 de persoane au fost evacuate, mai precizează Sinegubov.

Citeste si: Unde a dispărut uriașul convoi militar rus de la nord de Kiev? Imagini noi din satelit

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

„Din fericire, nu există victime”, au anunţat, mai târziu, salvatori ucraineni, care precizează că „şarpantele clădirii au fost distuse la nivelul etajelor doi şi trei”.

„Ruşii au comis din nou un atac brutal împotriva unor civili”, deplânge Oleh Sinegubov.

Rușii atacă un centru pentru persoane cu dizabilităţi la Oskil, în apropiere de Harkov

Rușii lansează un nou atac.

[Sursa foto: PixaBay]

„Aceasta este o crimă de război împotriva unor civili, un genocid al naţiunii ucrainene!”, denunţă

el pe Telegram.

Acest atac are loc la două zile după atacuri aeriene care au atins un spital pediatric şi o maternitate, la Mariupol, un port asediat în sudul Ucrainei.

Aceste atacuri- care au provocatun val de indignare în întreaga lume- s-au soldat cu trei morţi, inclusiv o fată, şi numeroşi răniţi.

Citeste si: Imagini îngrozitoare dintr-o maternitate din Mariupol, bombardată de armata rusească. Femeile aleargă rănite pe scări

Potrivit lui Oleh Sinegubov, armata rusă ”n-are altceva de făcut decât să atace în mod cinic populaţia civilă” în faţa rezistenţei armatei ucrainene, după mai bine de două săptămâni de confruntări armate.

Citeste si: Armata rusă nu permite evacuarea civililor din Mariupol și Volnovaha și fac atacuri asupra coridoarelor umanitare! Volodimir Zelenski: „Trupele ruse au lansat un atac cu tancuri exact pe unde trebuia să treacă acest coridor”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si