Rușii au tras mai multe focuri de avertisment asupra unei nave civile în Marea Neagră. Ar fi vorba despre o navă civilă cargo sub pavilion Palau care nu ar fi oprit pentru verificările de mărfuri interzise.

Nava Vasily Bykov a marinei ruse ar fi oprit cu forța nava de mărfuri Sukra Okan, sub pavilion Palau, care are un tonaj de 2155 și ca port de origine Istanbul.

Datele companiei Refinitiv arată că nava se afla în apropiere de coastele Bulgariei și se îndrepta către portul românesc Sulina, potrivit Reuters.

Citește și: Submarinele nucleare ale Rusiei vor fi dotate cu rachete hipersonice

Rușii au deschis focul asupra unei nave civile în Marea Neagră, care s-ar fi îndreptat spre Sulina. Ce se știe până în prezent

Rușii au deschis focul asupra unei nave civile în Marea Neagră, care s-ar fi îndreptat spre Sulina. Ce se știe până în prezent

[Sursa foto: antena3.ro]

Rușii au deschis focul asupra unei nave civile în Marea Neagră

Totul s-a petrecut duminică, pe 13 august, în sud-vestul Mării Negre, atunci când o navă rusă de patrulare a solicitat navei Sukra Okan să oprească pentru a fi inspectată, însă căpitanul navei nu a răspuns solicitării.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

De pe vasul rusesc a fost pornit un foc de avertisment cu arme automate de calibru mic, pentru a opri nava care transporta mărfuri. În plus, au avut loc și schimb de mesaje radio, iar în cele din urmă nava Sukra Okan s-a oprit. Mai apoi, un elicopter cu militari ruși a aterizat pe nava de mărfuri pentru a o inspecta.

După inspecție, nava civilă și-a continuat drumul spre portul Ismail, potrivit Ministerului rus al Apărării.

Acesta a mai informat că navele rusești vor continua să patruleze în zonă.

Marea Neagră, un spațiu tot mai periculos

Marea Neagră a devenit un spațiu din ce în ce mai periculos pentru navele civile, acestea începând să evite rutele în zonă.

Conflictul de pe ape a devenit tot mai evident după blocarea Rusiei a coridorului de cereale și lansarea de amenințări că va ataca navele și va distruge porturile ucrainene.

Ucraina a declarat apele din jurul porturilor rusești de la Marea Neagră „zonă cu risc de război” începând cu data de 23 august și „până la noi ordine”, informează spotmedia.ro

Citește și: VIDEO- Un iaht de 30 de metri, cuprins de flăcări. Oamenii au surprins imaginile din propriile bărci. Care este starea oamenilor care se aflau la bord

„Dacă războiul se extinde la Marea Neagră, ar fi un dezastru total pentru întreaga noastră regiune”, a avertizat președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si