Mai multe explozii au fost auzite, sâmbătă după-amiaza, în regiunea Odesa, orașul-port de la Marea Neagră. Armata rusă a lansat patru rachete de croazieră, potrivit presei din Ucraina.

Citeste si: Rusia acuză o altă țară de nazism, în afară de Ucraina. "Atacul a început"

„Rusia continuă nu numai distrugerea fizică a infrastructurii regiunii, ci şi presiunea psihologică asupra populaţiei civile”, spun

oficialii ucraineni.

Potrivit primelor informații, nu există victime în urma loviturilor cu rachete de sâmbătă, însă au fost produse pagube materiale importante.

Amenințare tot mai mare la gurile Dunării

Purtătorul de cuvânt al Administrației Militare Regionale din Odesa, Serhii Bratchuk, a declarat la televiziunea națională că forțele ruse au tras mai multe rachete spre Odesa, precizând că va oferi mai multe detalii în următoarele ore.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

Forțele ruse au tras cel puțin 4 rachete spre Odesa sâmbătă, 7 mai

[Sursa foto: Twitter]

„Naţiunea ucraineană este inflexibilă: nu sunt victime, vom reconstrui infrastructura deteriorată. Respectaţi standardele de siguranţă, nu neglijaţi avertismentele de raid aerian, nu cedaţi panicii”, se spune în comunicatul autorităților de la Kiev.

Ucraina se teme de debarcarea rușilor la Odesa

Ministerul Apărării de la Kiev a lansat un avertisment zilele trecute cu privire la riscul în creștere privind o acțiune a Rusiei pe litoralul Mării Negre din zona Odesa.

Pericolul este perceput și la București: interesele de securitate ale României în Marea Neagră sunt afectate în acest moment și autoritățile române privesc cu îngrijorare prezența Rusiei aproape de gurile Dunării, a declarat joi seara, la postul public de televiziune, ministrul Apărării, Vasile Dîncu.

"Faptul că Rusia este aproape de gurile Dunării și dacă ne gândim și  la posibila dezvoltare spre Odesa și încoace, oricum se află pe Insula Șerpilor, încă nu s-a tranșat acolo bătălia, sunt 22 de mile marine până la granița României, înseamnă că interesele noastre de securitate în Marea Neagră sunt afectate în acest moment și evident că suntem îngrijorați", a declarat ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu.

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezvăluiri emoționante despre povestea sa de dragoste cu Cristina Pucean: „Numai Dumnezeu ne poate despărți. Simt că este jumătatea mea.”- kfetele.ro

Citeste si: Cine este artistul internațional care nu va mai concerta la festivalul „Beach, Please! 2024”? Și-a anulat participarea cu o zi înainte de a urca pe scenă- radioimpuls.ro

Citeste si:  Viktor Orban sare în apărarea lui Vladimir Putin

Potrivit lui Dîncu, majoritatea miniștrilor Apărării care au vizitat țara noastră au admis că  îngrijorarea este una firească  și că "avem dreptate de data aceasta".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si