Rusia a primit sute de drone iraniene pentru a fi folosite în războiul din Ucraina, în ciuda avertismentelor SUA adresate Teheranului, a relatat recent „The Washington Post”.

Citeste si: Noii recruţi ai lui Putin sunt "bătrâni, în stare proastă şi slab pregătiţi”

Rusia se confruntă cu „multe defecțiuni” cu dronele fabricate iranian în Ucraina, transmite Reuters.

O sursă din administrația americană a precizat că Moscova a achiziționat UAV-urile iraniene din seria Mohajer-6 și Shahed.

Dronele din Iran, de slabă calitate

Potrivit sursei citate, Rusia s-a confruntat cu „multe disfuncționalități” în privința dronelor achiziționate din Iran pentru funcții de luptă în Ucraina.

Citeste si: Rusia pregătește anexarea teritoriilor ocupate din Ucraina

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Oficialul, care a vorbit sub rezerva anonimatului, ar fi împărtășit evaluările SUA conform cărora Rusia a achiziționat vehicule aeriene fără pilot (UAV) din seria Mohajer-6 și Shahed fabricate în Iran la începutul lunii august.

Potrivit oficialului, Rusia intenționează probabil să cumpere alte sute de astfel de UAV.

„Evaluăm că Rusia intenționează să folosească aceste UAV-uri iraniene, care pot conduce atacuri aer-sol, război electronic și țintire, pe câmpul de luptă din Ucraina”, a spus oficialul.

În iulie, consilierul pentru securitate națională al SUA, Jake Sullivan, a informat reporterii că Statele Unite dețin informații care indică faptul că Iranul este gata să aprovizioneze Rusia cu sute de drone.

drone iran rusia

Rusia s-a confruntat cu „multe disfuncționalități” în privința dronelor achiziționate din Iran pentru funcții de luptă în Ucraina.

[Sursa foto: Twitter]

Dronele, element-cheie în războiul modern

Ucraina a folosit foarte mult dronele pentru supravegherea și atacarea țintelor rusești în cele șase luni de război, bazându-se pe tehnologia furnizată de SUA și de alți parteneri, în special Turcia.

Susținătorii Ucrainei au strâns, de asemenea, bani pentru a cumpăra drone pentru efortul de război. Confruntată cu sancțiuni economice și cu limitări ale lanțurilor sale de aprovizionare, Rusia s-a orientat tot mai mult către Iran ca partener și furnizor de arme.

Cel mai recent transport este un semn că cei doi vechi aliați își consolidează cooperarea militară.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si