A fost panică miercuri în jurul orei 23.30 la granița României! Atacurile din partea rușilor au fost din nou reluate. Autoritățile au emis și un mesaj Ro-Alert pentru locuitorii din nordul județului Tulcea și pentru cei din zona de graniță a județului Galați cu privire la posibilitatea căderii unor obiecte din aer.

Localnicii, panicați de atacurile rușilor

Mai exact, Forțele Aeriene ucrainene au raportat un grup de UAV Shahed se îndrepta spre Odesa, spre porturile Reni şi Izmail, din apropierea României.

De asemenea, autoritățile i-au îndemnat pe oameni la calm și să se adăpostească în beciuri sau în adăposturi de protecție civilă, până când pericolul va dispărea.

"În urmă cu puțin timp a fost emis un mesaj RO-alert de avertizare despre posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian.  Există indicii că asupra teritoriului ucrainean, în apropierea graniței cu România sunt desfășurate atacuri aeriene.  Populația din zona de graniță este informată prin acest mesaj despre posibilele pericole și este sfătuită să nu intre în panică și să ia măsuri de protecție și adăpostire dacă situația o impune. Inspectoratul pentru Situații de Urgență "DELTA" al județului Tulcea, sub coordonarea IGSU, împreună cu instituțiile cu rol de apărare monitorizează situația generată de conflictul armat din zona de graniță cu statul Român pentru a oferi protecție și sprijin comunităților din regiune. Mesajul RO-alert a fost emis pe toată zona de nord a județului Tulcea dar și în zona de graniță cu Ucraina a județului Galați", a transmis ISU Tulcea. 

Atac România

A fost panică miercuri seară la granița României, acolo unde au fost reluate atacurile.

[Sursa foto: ISU]

Citește și: România, amenințată de Rusia. Decolarea avioanelor F-16 de pe teritoriul României „va fi considerată de Moscova drept participare la conflictul din Ucraina şi va obliga Rusia să ia măsuri adecvate”

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Ministerul rus al Apărării a declarat joi dimineață că un total de nouă drone au fost distruse deasupra regiunii Moscova și a regiunii adiacente Kaluga.

Atac România

Armata rusă a reluat din nou atacurile cu drone asupra României.

[Sursa foto: X]

Citește și: Reacția Ministerului Afacerilor Externe, după ce Rusia a luat decizia de a încheia consulatul României din Rostov-pe-Don. ,,Partea română nu a fost încă notificată oficial cu privire la această decizie”

Potrivit Reuters, armata ucraineană a declarat că Rusia a atacat azi-noapte infrastructura portuară din regiunea Dunării și că resturile dronelor doborâte au avariat depozitele a două silozuri.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si