Dubai, hub-ul finaciar și de afaceri al Golfului Persic, reprezintă un loc de lux pentru toți bogații lumii. Emiratele Arabe Unite a luat decizia de a disputa între aliații occidentali și Moscova.

Citeste si: Republica Moldova a primit cel mai mare număr de refugiați raportat la propria populație

Rușii înstăriți încearcă să transfere spre Dubai fonduri care se află în Elveția sau Londra, care au impus sancțiuni oligarhilor și organizațiilor rusești.

Citeste si: Un ucrainean de 50 de ani a murit după ce a trecut ilegal frontiera, prin râul Tisa

Averile rușilor sunt ascunse în Dubai

„Emiratele Arabe Unite sunt un mediu favorabil, la câteva ore distanţă de zbor cu avionul şi nu au un organism de reglementare care să lucreze împreună cu organismele occidentale de reglementare, a spus un manager de investiţii.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Cum se coc vinetele. Cea mai simplă metodă de a pregăti vinete gustoase pentru iarnă- wowbiz.ro

Citeste si: Cel mai bun lunetist din lume a ajuns în Ucraina. Canadianul Wali luptă împotriva invadatorilor ruși

Un bancher a spus că în unele cazuri clienții ruși care au cont în banca privată elvețiană au început să deschidă conturi și sucursale din EAU.

Dubaiul, destinație turistică în rândul rușilor

Dubaiul este o importantă destinație turistică mondială și se află de mult timp în rândul rușilor, fiind printre cei mai importanți vizitatori.

Citeste si: Armata ucraineană susține că ofensiva Rusiei a încetinit după două săptămâni de război

Sursele susţin că decizia EAU de a se abţine cu prilejul votului în Consiliul de Securitate al ONU care a condamnat invadarea Ucrainei, cumulată cu faptul că fondurile suverane din Golf şi-au menţinut expunerea pe Rusia, au fost considerate drept o dovadă de bunăvoinţă de către ruşii înstăriţi.

Citeste si: Vladimir Putin i-a făcut o ofertă finală lui Volodimir Zelenski. Ce decizie va lua președintele Ucrainei

Deocamdată nu există semnale că redirecţionarea averilor ruseşti spre Dubai sunt supuse sancţiunilor occidentale. Cu toate acestea, bancherii susţin că există riscul de prejudiciere a imaginii pentru instituţiile care acceptă fonduri ruseşti. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si