Naţionaliştii ruşi şi chiar unii oficiali au cerut pedepsirea comandanţilor militari pe care îi învinovăţesc de moartea a 63 de recruţi mobilizaţi recent, care se aflau într-o cazarmă lovită de ucraineni cu lansatoarele americane. Este pentru prima dată când ruşii recunosc zeci de morţi în urma unui singur atac, dar ucrainenii spun că numărul victimelor este, de fapt, de ordinul sutelor.

Atacul de la Makiivka- pierderi uriașe

Atacul de la Makiivka nu a rămas fără ecouri în Rusia. Propagandiştii cer pedepsirea vinovaţilor de moartea soldaţilor care urmau să ajungă în prima linie. Ei erau cazaţi într-o şcoală, unde se afla şi o cantitate enormă de muniţie, care a explodat în momentul atacului. Deşi ruşii recunosc că au 63 de morţi în urma acestui atac, ucrainenii spun că ar fi cel puţin 400 de decese şi 300 de răniţi, ceea ce ar însemna cea mai mare pierdere a Moscovei suferită dintr-o singură lovitură. Iar Kievul afirmă că a mai dat o lovitură asemănătoare.

În aceste prime zile ale anului, mai multe explozii înregistrate în bazele militare din Rusia sunt puse pe seama atacurilor armatei ucrainene. Kievul nu a confirmat, dar nici nu a infirmat implicarea sa. Şeful serviciilor militare de informaţii a vorbit despre acest lucru cu o jurnalistă de la ABC.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Totuşi, şeful Serviciului de Informaţii al Armatei crede că vor mai fi astfel de lovituri în Rusia, chiar şi în zone mai îndepărtate de graniţa Ucrainei.
Între timp, luptele continuă pe front. Ruşii au luat la ţintă un patinoar din regiunea Doneţk.

Citește și: Vladimir Putin ar avea probleme grave de sănătate. Liderul rus ar fi apelat la sosii pentru aparițiile sale publice din ultima perioadă

Lovituri cruciale pentru ruși

Momentul a fost surprins de camera unei televiziuni din Franţa. Jurnaliştii francezi nu au fost răniţi în urma deflagraţiei. Şi în Bahmut se dau lupte grele. Ruşii încearcă de câteva luni să cucerească acest oraş, iar pierderile sunt uriaşe.
Evgheni Prigojin, liderul grupării Wagner, cunoscut drept bucătarul lui Putin, a fost întrebat când ar putea învinge apărarea ucraineană.
În urmă cu câteva zile, Ministrul ucrainean al Apărării a precizat că un alt val de mobilizări urmează în Rusia peste 2 zile, din cauza pierderilor uriaşe suferite pe front.

Citește și: Zelenski: Anul 2023 va fi anul victoriei în războiul împotriva Rusiei


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si