Anunțul lui Vladimir Putin în legătură cu „mobilizarea parțială” a armatei rusești, i-a pus pe jar pe cetățeni. Cei mai mulți dintre ruși sunt hotărâți să părăsească țara, iar acest lucru a dus la o adevărată explozie a cererii pentru cumpărarea biletelor de avion. Mulți bărbați din Rusia au decis pe loc să cumpere bilete către Erevan, Tbilisi și Istanbul.

Citeste si: Ce crede Alexei Navalnîi despre mobilizarea parțială a Rusiei: „Putin nu blufează cu arma nucleară”

De ce au hotărât rușii să-și părăsească țara

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat miercuri o mobilizare militară parţială în Rusia pentru îndeplinirea obiectivelor "operaţiunii militare speciale" în Ucraina, în cursul unui discurs televizat către naţiune, menționează TASS, Reuters şi AFP, conform jurnalul.ro. Ulterior, ministrul Apărării, Serghei Şoigu, a precizat că Rusia va mobiliza 300.000 de rezervişti

pentru a-şi consolida trupele în Ucraina. Putin și Șoigu au evidențiat faptul că vor fi mobilizați doar rezerviști, nu studenți sau recruți.

Putin a declarat că a semnat un decret privind mobilizarea parţială începând de miercuri a rezerviştilor pentru "operaţiunea militară specială" în Ucraina, ale cărei obiective nu s-au schimbat, a subliniat acesta.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO Mobilizare parțială în Rusia. Putin: „ Scopul nostru este să eliberăm Donbasul”

Care sunt consecințele mobilizării parțiale

Bărbații ruși nu au ezitat să caute o cale de scăpare din infernul lui Putin. Așadar, cei mai mulți dintre ei s-au orientat către soluția părăsirii Rusiei cu ajutorul zborurilor pe avion. În scurt timp toate zborurile către Erevan, Tbilisi și Istanbul au fost epuizate.

În goana după evadarea din iadul creat de Putin, rușii s-au folosit de internet, unde au căutat metode de salvare: pe data de 20 septembrie, la ora 6 seara, cea mai căutată formulare pe Google în spațiul rusesc era „Cum să pleci din Rusia”, informază Meduza.

În urma anunțului lui Putin, a fost grav afectată și piața financiară. Moneda rusească a coborât miercuri până la un curs de 63 de ruble pentru un dolar, revenind astfel la cea mai redusă valoare înregistrată în ultimele două luni. Acţiunile companiilor ruseşti au înregistrat scăderi de peste 10%, după ce Vladimir Putin a ordonat prima mobilizare a rezerviştilor, eveniment care nu s-a mai întâmplat de la Al Doilea Război Mondial. 

Citeste si: Previziuni 2023: Ce se va întâmpla în Ucraina?

Bărbații ruși cu vârste cuprinse între 18-65 de ani nu mai au voie să părăsească țara

Companiile aeriene ruse au primit interdicție să mai vândă bilete bărbaților ruși cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani. În prezent au voie să părăsească țara doar cei care prezintă dispensă de la Ministerul Apărării. Site-ul căilor ferate rusești a devenit foarte greu de accesat, acesta blocându-se în mod repetat din cauza numărului mare de accesări, potrivit Digi24.

După anunțul lui Putin privind mobilizarea parțială a rezerviștilor, companiilor aeriene ruse li s-a ordonat să interzică vânzarea de bilete bărbaților cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani.

Prețul biletelor de avion cu plecare din Moscova în zilele următoare a crescut, iar altele s-au vândut complet după anunțul lui Vladimir Putin, conform Sky News.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Zborurile Turkish Airlines care se îndreaptă spre orașe precum Istanbul și Belgrad din Moscova se numără printre cele căutate. Marți seară, în jurul miezului nopții, analistul de apărare Konrad Muzyka a distribuit o captură de ecran în care se observă că zborurile pentru astăzi costă 80.000 de ruble, echivalentul a puțin sub 1.200 de lire sterline. Biletele de avion către Turcia Georgia și Armenia nu au mai fost disponibile la vânzare la câteva minute după anunțul făcut de Vladimir Putin, scrie Moscow Times.

Rușii, înspăimântați de „mobilizarea parțială” anunțată de Putin. Cei mai mulți dintre ei sunt hotărâți să părăsească țara

Citeste si: Avertismentul lui Serghei Șoigu: „Suntem în război nu doar cu Ucraina, ci cu întregul Occident”. Rusia pregătește noi soldați, după ce Vladimir Putin a anunțat mobilizare parțială


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si