Conducta Nord Stream 1 trece prin Marea Baltică, fiind cea mai importantă conexiune spre Germania. Prin Nord Stream 1 sunt transportate anual 55 de miliarde de metri cubi de gaze din Rusia până în Germania. 

Lucrările de mentenanță vor avea loc în perioada 11-21 iulie

Lucrările de mentenanță sunt programate să aibe loc timp de zece zile, în perioada 11-21 iulie. 

Luna trecută, Rusia a redus debitul la 40% din capacitatea totală a conductei, invocând întârzierea întoarcerii echipamentelor aflate în service de către compania germană Siemens Energy din Canada.

Citeste si: Condiția pusă de Rusia pentru a creşte livrările de gaze către Europa

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Guvernele europene sunt îngrijorate că oprirea ar putea dura mai mult, din cauza războiului din Ucraina, informează Reuters.

Citeste si: Prețul petrolului scade puternic. "Nu sunt motive de bucurie", spun analiștii economici

„Așa cum era de așteptat, Nord Stream 1 este la zero din această dimineață. Ce se va întâmpla la finalul întreținerii, nimeni nu este în măsură să spună în acest moment.

Nu vom ști mai devreme de o zi înainte de finalul programa", a declarat Klaus Mueller, șeful Bundesnetzagentur, autoritatea germană de reglementare în domeniul energiei.

Gazprom a oprit complet livrările în mai multe țări

Canada a anunțat deja că va returna Germaniei turbinele ruseşti reparate necesare pentru mentenanţa gazoductului Nord Stream 1.

Citeste si: Calendar ortodox august 2022: Cele mai importante sărbători cu cruce roşie şi neagră

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a respins afirmațiile potrivit cărora Rusia se folosea de petrol și gaze pentru a exercita presiuni politice, spunând că oprirea pentru mentenanță a fost un eveniment regulat, programat, și că nimeni nu a „inventat" nicio reparație.

Citeste si: A murit șeful OPEC, la vârsta de 63 de ani. El urma să demisioneze în această lună

Rusia a întrerupt complet livrările de gaze către mai multe țări europene care nu s-au conformat cererii sale de plată în ruble. Gazprom a cerut clienţilor europeni să plătească în ruble pentru livrările de gaze ruseşti, ca urmare a sancţiunilor impuse Moscovei pentru invadarea Ucrainei. Gazprom a oprit deja, din această cauză, livrările de gaze naturale în Polonia, Bulgaria, Finlanda şi Ţările de Jos. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si