Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Rușii au oprit livrările de gaz către Europa începând de luni. Cât vor dura lucrările de mentenanță la conducta Nordstream 1

Gazprom oprește astăzi livrările de gaze către Europa prin conducta Nord Stream 1. care leagă Rusia de Germania. Timp de 10 zile, se vor face lucrări de mentenanță, însă unele țări se tem că livrările de gaze nu vor reveni la întreaga capacitate.

Andreea Albu,

Rușii au oprit livrările de gaz către Europa începând de luni. Cât vor dura lucrările de mentenanță la conducta Nordstream 1


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Conducta Nord Stream 1 trece prin Marea Baltică, fiind cea mai importantă conexiune spre Germania. Prin Nord Stream 1 sunt transportate anual 55 de miliarde de metri cubi de gaze din Rusia până în Germania. 

Lucrările de mentenanță vor avea loc în perioada 11-21 iulie

Lucrările de mentenanță sunt programate să aibe loc timp de zece zile, în perioada 11-21 iulie. 

Luna trecută, Rusia a redus debitul la 40% din capacitatea totală a conductei, invocând întârzierea întoarcerii echipamentelor aflate în service de către compania germană Siemens Energy din Canada.

Citeste si: Condiția pusă de Rusia pentru a creşte livrările de gaze către Europa

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Guvernele europene sunt îngrijorate că oprirea ar putea dura mai mult, din cauza războiului din Ucraina, informează Reuters.

Citeste si: Prețul petrolului scade puternic. "Nu sunt motive de bucurie", spun analiștii economici

„Așa cum era de așteptat, Nord Stream 1 este la zero din această dimineață. Ce se va întâmpla la finalul întreținerii, nimeni nu este în măsură să spună în acest moment.

Nu vom ști mai devreme de o zi înainte de finalul programa", a declarat Klaus Mueller, șeful Bundesnetzagentur, autoritatea germană de reglementare în domeniul energiei.

Gazprom a oprit complet livrările în mai multe țări

Canada a anunțat deja că va returna Germaniei turbinele ruseşti reparate necesare pentru mentenanţa gazoductului Nord Stream 1.

Citeste si: Calendar ortodox august 2022: Cele mai importante sărbători cu cruce roşie şi neagră

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a respins afirmațiile potrivit cărora Rusia se folosea de petrol și gaze pentru a exercita presiuni politice, spunând că oprirea pentru mentenanță a fost un eveniment regulat, programat, și că nimeni nu a „inventat" nicio reparație.

Citeste si: A murit șeful OPEC, la vârsta de 63 de ani. El urma să demisioneze în această lună

Rusia a întrerupt complet livrările de gaze către mai multe țări europene care nu s-au conformat cererii sale de plată în ruble. Gazprom a cerut clienţilor europeni să plătească în ruble pentru livrările de gaze ruseşti, ca urmare a sancţiunilor impuse Moscovei pentru invadarea Ucrainei. Gazprom a oprit deja, din această cauză, livrările de gaze naturale în Polonia, Bulgaria, Finlanda şi Ţările de Jos. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI