Rușii plănuiesc un nou atac în regiunea nucleară Zaporojie, regiunea care adăpostește cea mai mare centrală din Europa. Autoritățile ucrainene se așteaptă la un atac puternic din partea armatei rusești.

Citeste si: Rusia anunță ”consecințe ireversibile” dacă Italia va aplica alte sancțiuni

Vreme de 38 de ore localnicii nu vor mai putea ieşi din case sau din buncăre. Zaporojie a devenit un importat punct de tranzit pentru cei care fug din Mariupol, localitate bombardată intens de ruşi.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Premierul britanic Boris Johnson: Vladimir Putin a făcut o greşeală catastrofală atunci când a invadat Ucraina

Zaporojie, regiunea care adăpostește cea mai mare centrala nucleară din Europa care se află în acest moment sub controlul rușilor, dar este operată de angajați ucrainieni. La fel se întâmplă şi cu centrala de la Cernobîl.

Un incendiu a avut loc la centrala Zaporojie

La începutul acestei luni, un incendiu puternic a izbucnit la centrala nucleară Zaporojie.
Totodată, Departamentul pentru Energie al SUA şi-a activat echipa de răspuns la incidente nucleare, iar Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) este pregătită pentru o reacţie 24/7.

Citeste si: Guvernul Ucrainei anunță că o jurnalistă ar fi fost răpită de armata rusă

"Ocupanţii ruși vor primi pedepse severe pentru acest atac cinic asupra cele mai mari centrale nucleare din Europa", potrivit sursei citate.
"Sunt profund îngrijorat de situaţia de la centrala nucleară de la Zaporojie. Am vorbit cu premierul Ucrainei, Denis Şmihal; Agenţia monitorizează situaţia şi este în legătură cu autoritatea de reglementare nucleară şi operatorul din Ucraina.

Fac apel la părţile implicate să se abţină de la acţiuni care pot pune în pericol centralele nucleare", a scris pe Twitter şeful Agenţiei, Rafael Mariano Grossi.

Citeste si: Rusia a folosit rachete hipersonice pentru a distruge un depozit de armament din vestul Ucrainei


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si